474
Πέτρος Γκικουρίας | Facebook

Γκικουρίας για εκλογές στη Χειμάρρα: Εδιναν €300 για κάθε ψήφο στον αντίπαλό μου

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 11:46
Πέτρος Γκικουρίας
|Facebook

Γκικουρίας για εκλογές στη Χειμάρρα: Εδιναν €300 για κάθε ψήφο στον αντίπαλό μου

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 11:46

Ανοιχτή καταγγελία για εξαγορά ψήφων στη Χειμάρρα έκανε ο Πέτρος Γκικουρίας, υποψήφιος του μειονοτικού κόμματος της «Ομόνοιας» ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές της Κυριακής. Στη θέση του φυλακισμένου ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη εξελέγη ο εκλεκτός του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος, με ποσοστό άνω του 58% και 4.858 ψήφους.

Μίλωντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο κ. Γκικουρίας ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το κλίμα δεν ήταν καλό. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Πηγαίναν από σπίτι σε σπίτι και εκφόβιζαν τον κόσμο και γενικά, ο κόσμος εδώ ακόμα εκφοβίζεται. Ακουσα ότι έδιναν για κάθε ψήφο 300 ευρώ (…). Και ζητούσαν και να αποδείξουν τι ακριβώς ψήφισαν. Να παίρνουν φωτογραφίες των ψήφων… Σε μερικούς που ξέρανε ότι θα ψήφιζαν εμένα, τους έλεγαν να μην πάνε να ψηφίσουν καν».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι το κόμμα του στάθηκε απέναντι σε ολόκληρο τον κρατικό οργανισμό του Ράμα. «Ο κ. Τάβος είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης. Είχαν κατέβει όλοι κάτω στη Χειμάρρα. Κάνανε έναν αγώνα εδώ και 15 μήνες γιατί ξέρανε ότι ο Τάβος θα ήτανε υποψήφιος. Σε εμάς έδωσαν μια βδομάδα για να κάνουμε τον αγώνα μας. Προσπάθησα να πάω σε όλα τα χωριά, αλλά στην τελική εμείς κερδίσαμε το λαό της Χειμάρρας. Η Χειμάρρα μας ψήφισε, οι Δρυμάδες μας ψήφισε και γενικά όλα τα χωριά που έχουν θέματα ουσιαστικά με ψήφισαν. Ψήφισαν το πρόγραμμά μου, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο. Ήταν το πρόγραμμα του πρώην δημάρχου, του νικητή του Δήμου της Χειμάρρας, του κ. Μπελέρη. Και αυτό ο κόσμος το κατάλαβε και ένιωσα μια υποστήριξη πάρα πολύ μεγάλη. Τα χωριά από την άλλη μεριά ψήφισαν σχεδόν 98% αριστερά, ψήφισαν τον κ. Τάβο. Και αυτό ήταν που δεν μπορέσαμε να πάρουμε τον Δήμο».

Οι κάλπες στη Χειμμάρα στήθηκαν εν μέσω πολλών καταγγελιών για παρεμβάσεις και λαθροχειρίες. Ο κ. Τάβος έκανε δήλωση νίκης πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, ευχαριστώντας τους Χειμαρριώτες για την εμπιστοσύνη τους. Υποσχέθηκε να βάλει τα συμφέροντα των πολιτών πάνω από τα δικά του, να οδηγήσει τη Χειμάρρα προς την ειρήνη και να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Επίσης, επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του στον υποψήφιο, Πέτρο Γκικουρία, να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Γκικουρίας δήλωσε:

«Είχαμε μια μεγάλη μάχη. Μάχη που αποτέλεσε συνέχεια πολλών μεγάλων μαχών που έδωσαν οι Χειμμαριώτες, ειδικά τα τελευταία χρόνια με επικεφαλής τον Φρεντι Μπελέρη. Αυτή η μάχη ήταν το προοίμιο για μελλοντικές μάχες που θα κληθούν για τη χώρα μας. Σε αυτές τις εκλογές είδαμε αντιδημοκρατικές μεθόδους σε όλα τους τα στάδια. Το αποτέλεσμα ήταν προϊόν μετασχηματισμού του εκλογικού καταλόγου με σκοπό την προσαρμογή του στα συμφέροντα των αντιπάλων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κομματικό στρατό να συμμετάσχει στις εκλογές και, ταυτόχρονα, αρνούμενος αυτό το δικαίωμα σε χιλιάδες πολίτες της Χειμμάρας, συμπεριλαμβανομένου του κράτους και του παρακράτους. Στόχος ήταν να βρεθεί ένας ακόμη αδύναμος δήμαρχος, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έντι Ράμα και του κόμματός του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...