297
Η Γέννηση της Αφροδίτης είναι ένα από τα έργα που χρησιμοποιεί το Pornhub | Wikipedia

Γκαλερί Ουφίτσι εναντίον Τσιτσιολίνα και Pornhub για τη Γέννηση της Αφροδίτης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 14:30
Η Γέννηση της Αφροδίτης είναι ένα από τα έργα που χρησιμοποιεί το Pornhub
|Wikipedia

Γκαλερί Ουφίτσι εναντίον Τσιτσιολίνα και Pornhub για τη Γέννηση της Αφροδίτης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 14:30

Η διοίκηση της περίφημης Γκαλερί Ουφίτσι, αφού πρώτα τα έβαλε με τους influencers που φωτογραφίζονται στις αίθουσές της βγάζοντας εκατομμύρια ευρώ, τώρα κινήθηκε νομικά εναντίον πορνογραφικού σάιτ, το οποίο χρησιμοποιεί διάσημους πίνακες σε δικά του βίντεο.

Εκπληκτοι έμειναν οι υπεύθυνοι του μουσείου της Φλωρεντίας την περασμένη εβδομάδα, όταν είδαν σειρά διαφημιστικών βίντεο του Pornhub, με τίτλο «Κλασσικά γυμνά», να αναπαριστούν σκηνές από αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης, όπως τη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι.

Πρωταγωνίστρια του βίντεο μάλιστα είναι η πρώην πορνοστάρ και βουλευτής, Ιλόνα Στάλερ, γνωστή ως Τσιτσιολίνα. Η 69χρονη Ιταλίδα δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της τέχνης, καθώς ήταν παντρεμένη με τον Τζεφ Κουνς, έναν από τους καλύτερα αμοιβόμενους εικαστικούς  καλλιτέχνες στον κόσμο.

Στο επίμαχο βίντεο, η Τσιτσιολίνα υποδύεται την Αφροδίτη μέσα στο κοχύλι και φορά ένα ολόσωμο κοστούμι στο χρώμα του δέρματος καθώς αναπαριστά τη σκηνή του πίνακα.

Η σειρά των βίντεο σκοπεύει να αναπαραστήσει μερικές από τις πιο γνωστές ερωτικές εικόνες από τον κόσμο της τέχνης, που βρίσκονται σε διάσημα μουσεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Λούβρο, το Πράντο και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Η αναπαράσταση του πίνακα με την «θρεμμένη»Τσιτσιολίνα στη θέση της Αφροδίτης

Τα βίντεο είναι ένας ερωτικός οδηγός στην παγκόσμια τέχνη, σύμφωνα με το Pornhub, που υπόσχεται να μεταφέρει τους επισκέπτες του «στις καλύτερες απεικονίσεις του γυμνού σώματος σε όλη του την καλλιτεχνική δόξα».

Ο Τομάζο Γκαλιγκάνι, εκπρόσωπος της Ουφίτσι, είπε ότι το μουσείο δρα ανεξάρτητα από τα άλλα μουσεία που συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό. «Δεν θέλουμε να γίνει μεγάλη διεθνής υπόθεση. Είναι διαφημιστικό κόλπο του Pornhub».

Πρόσφατα, η Γκαλερί Ουφίτσι κινήθηκε νομικά εναντίον εταιρείας συλλογής σκουπιδιών στη Φλωρεντία, που χρησιμοποιούσε χωρίς άδεια εικόνες με έργα τέχνης από τους χώρους της για να προωθήσει την ανακύκλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...