282
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» (φωτογραφία αρχείου) | Panayiotis Tzamaros/ INTIME/ SOOC/ POOL

Γκάγκα: Ανοίγουμε ξανά κλίνες Covid

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 15:43
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» (φωτογραφία αρχείου)
|Panayiotis Tzamaros/ INTIME/ SOOC/ POOL

Γκάγκα: Ανοίγουμε ξανά κλίνες Covid

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 15:43

Εξαιρετικά αυξημένες είναι οι εισαγωγές των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τη διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι η  μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον  έχουμε πολλές εισαγωγές. Αυτός είναι και ο λόγος που «μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, ξανά σε κλινικές Covid».

Oπως είπε, κάποιοι από τους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες σύντομα θα χρειαστούν ΜΕΘ. Μάλιστα, χθες, Τετάρτη, ήταν η πρώτη μέρα μετά από περίπου δύο μήνες που καταγράφηκε μικρή αύξηση στους διασωληνωμένους (εδώ).

Μάλιστα, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νεαρών σε ηλικία ατόμων και ότι κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους.

Οπως ανέφερε, σε πολλούς νέους ασθενείς δίνεται η οδηγία να παραμείνουν στο σπίτι τους, καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά και αν όπως είπε χαρακτηριστικά «από τα 10.000 που θα αρρωστήσουν, κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία».

Φορώντας  μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα, συμπλήρωσε η κυρία Γκάγκα.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους.

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, σχολίασε ότι πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες, υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. «Οσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...