818
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τσαντισμένος, όπως στους περισσότερους αγώνες με την Αλ Νασρ | Shutterstock

Γιατί τόσα νεύρα, Κριστιάνο Ρονάλντο;

Sportscaster Sportscaster 25 Απριλίου 2023, 16:03
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τσαντισμένος, όπως στους περισσότερους αγώνες με την Αλ Νασρ
|Shutterstock

Γιατί τόσα νεύρα, Κριστιάνο Ρονάλντο;

Sportscaster Sportscaster 25 Απριλίου 2023, 16:03

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας, χθες (Δευτέρα) βράδυ στο Ριάντ, θα ήταν τυπική διαδικασία. Αυτό πίστευαν όλοι. Η Αλ Νασρ, του Κριστιάνο Ρονάλντο, αντιμετώπιζε την αδύναμη Αλ Ουαχντά, η οποία στο πρωτάθλημα της χώρας δεν απέχει πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και στις 9 Φεβρουαρίου, και η Αλ Νασρ είχε νικήσει 4-0. Με τέσσερα γκολ του «CR7». Αλλά στο ποδόσφαιρο, ποτέ μην πεις ποτέ.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα το πέτυχε στο 23’ ο Ζαν-Νταβίντ Μπογκέλ για την Αλ Ουαχντά. Με ένα απίθανο «ψαλιδάκι» που, σίγουρα, θα ζήλεψε ο πορτογάλος σούπερ-σταρ. Ο οποίος, αυτή τη φορά αποδείχτηκε μοιραίος για την ομάδα του. Στο 10’ απέτυχε να σκοράρει (σχεδόν) εξ επαφής, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αργότερα, μια κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ, Μουνίρ Μοχαμεντί. Και στο 82’ από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ακόμη και στο χρονικό διάστημα που η Αλ Ουαχντά έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Αμπντουλάχ αλ-Χαφίθ στο 55’, η Αλ Νασρ δεν κατάφερε να βάλει ένα γκολ.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Ρονάλντο είχε… αφηνιάσει. Τέσσερα πέναλτι ζήτησε από τον διαιτητή, με την ιδιότητα του αρχηγού της ομάδας του. Εκείνος, όμως, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, του τα αρνήθηκε. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ο Πορτογάλος κάτι του φώναξε από μακριά και, στη συνέχεια, κινήθηκε γρήγορα προς το τούνελ που οδηγεί στα αποδυτήρια, φανερά εκνευρισμένος. Νωρίτερα, στο ημίχρονο, είχε διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του, πριν αποχωρήσει από το τερέν, κουνώντας το κεφάλι του. Ο υπηρεσιακός προπονητής, Ντίνκο Γιέλισιτς, δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, από τότε που αφίχθη στο Ριάντ για να υπογράψει το αυτοκρατορικό του συμβόλαιο, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Αλλαξε ήπειρο, αλλά όχι και συνήθειες. Ακόμη και τώρα, στα 38, την αποτυχία δεν την αντέχει – τον βγάζει εκτός εαυτού.

Την περασμένη Τρίτη, στην ήττα από την Αλ Χιλάλ, έκανε… κεφαλοκλείδωμα σε αντίπαλο παίκτη. Ηταν πολύ τυχερός που γλίτωσε την κόκκινη κάρτα (μάλλον, επειδή είναι ο Ρονάλντο). Τα συνθήματα των αντίπαλων οπαδών, που αποθέωναν… τον Μέσι, τον εξόργισαν ακόμη περισσότερο. Ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να αγγίζει τα γεννητικά του όργανα, και αυτή η άσεμνη χειρονομία του έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα του Κόλπου, και πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στα social media. Η As έγραψε ότι τέθηκε ζήτημα απέλασής του από τη Σαουδική Αραβία, όμως η διοίκηση της Αλ Νασρ κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά. Ισχυρίστηκε ότι ο παίκτης είχε έναν μικροτραυματισμό στη βουβωνική χώρα και πονούσε…

Στις αρχές του μήνα, μετά το 0-0 στον αγώνα με την Αλ Φέιχα, μπλέχτηκε σε αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Δεν τιμωρήθηκε, ούτε αυτή τη φορά.

Η καριέρα του στη Σαουδική Αραβία δεν εξελίσσεται όπως περίμενε. Πριν από τον χθεσινό αποκλεισμό της στο Saudi King Cup, η Αλ Νασρ είχε χάσει και το Σούπερ Καπ. Στα τέλη Ιανουαρίου ηττήθηκε (3-1) από την Αλ Ιτιχάντ στο «Κινγκ Φαρντ», στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Κριστιάνο, όχι μόνο δεν είχε κατορθώσει να σκοράρει, αλλά και είχε αστοχήσει στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, λίγο πριν ο Χαμντάλα γράψει το 2-0 για την Αλ Ιτιχάντ. Μάλιστα, μετά τον αγώνα ο (τότε) προπονητής του, Ρούντι Γκαρσιά, είχε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη φάση καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού. Κι επειδή κανένας δεν «τη λέει» στον Ρονάλντο χωρίς να υποστεί τις συνέπειες, ο γάλλος πρώην τεχνικός της Ρόμα και της Λυών απομακρύνθηκε από τον σύλλογο πριν προλάβει να συμπληρώσει 12 μήνες στο πόστο του.

Τα 11 τέρματα (σε 13 ματς) που έχει σκοράρει ο «CR7» δεν ήταν αρκετά για την Αλ Νασρ, που έχει, ήδη, απωλέσει τρία τρόπαια (Riyadh Super Cup, Saudi Super Cup και Saudi King Cup). Δεν αποκλείεται, να χάσει και το σπουδαιότερο: τον τίτλο του πρωταθλήματος (Saudi Pro League). Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Αλ Ιτιχάντ, αλλά έχοντας παίξει έναν αγώνα περισσότερο. Κι απομένουν έξι αγωνιστικές.

Δικαιολογώντας την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Μέση Ανατολή, ο Ρονάλντο είχε απαντήσει, σε όσους τον κατέκριναν πως το έκανε για τα χρήματα, ότι στην Ευρώπη είχε χορτάσει από θριάμβους και τρόπαια, και ήθελε να κατακτήσει νέες κορυφές. Φαντάστηκε πως, για έναν παίκτη της δικής του αξίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα στη Σαουδική Αραβία. Πούλησε δυο εκατομμύρια φανέλες, πολλαπλασίασε τους followers της Αλ Νασρ στα social media, γέμισε το γήπεδο, όμως στο χορτάρι τα βρίσκει σκούρα. Γι’ αυτό και τόσα νεύρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...