477
| CreativeProtagon

Γιατί το Μιλάνο κηρύσσει νυκτερινό πόλεμο στους παγωτατζήδες

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 19:53
|CreativeProtagon

Γιατί το Μιλάνο κηρύσσει νυκτερινό πόλεμο στους παγωτατζήδες

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 19:53

Οι παγωτατζήδες στο Μιλάνο αντιδρούν πολύ έντονα σε ένα σχέδιο περιορισμού των πωλήσεων μετά τα μεσάνυχτα. Το μέτρο είναι μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι πολλές καταγγελίες για τον θόρυβο που προκαλείται. Το δημοτικό συμβούλιο εξετάζει επίσης την απαγόρευση της πώλησης τροφίμων σε πακέτο, αλκοόλ και άλλων ποτών από τις 12.30 π.μ. τις καθημερινές και τη 1.30 τα Σαββατοκύριακα.

Εάν εγκριθεί, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τον Μάιο και θα επηρεάσει 12 δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στο Μιλάνο. Οι αξιωματούχοι της πόλης, γράφει η Telegraph, ανέφεραν ότι  είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων για θόρυβο από κατοίκους.

Ωστόσο, ο Μάρκο Μπαρμπιέρι, γενικός γραμματέας του υποκαταστήματος στο Μιλάνο της Ενωσης Ιταλών Λιανοπωλητών, Confcommercio, είπε ότι ο προτεινόμενος νόμος αποτελεί επίθεση σε μια παραδοσιακή καλοκαιρινή λιχουδιά –το οικογενειακό gelato– και είναι απαράδεκτος, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πωλητές παγωτού.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες η μέση θερμοκρασία στο Μιλάνο είναι 30 βαθμοί, οπότε οι οικογένειες τρώνε αργά, μετά κάνουν μια βόλτα και απολαμβάνουν ένα παγωτό», είπε ο Μπαρμπιέρι στην Telegraph. «Αν αγοράσω ένα παγωτό ή ένα κομμάτι πίτσα ένα λεπτό μετά τη λήξη της προθεσμίας, διατρέχω τον κίνδυνο να μου επιβληθεί πρόστιμο».

Το Confcommercio αντιπροσωπεύει περισσότερα από 10.000 εστιατόρια, μπαρ, πιτσαρίες και παγωτατζίδικα στο Μιλάνο. Ο Μπαρμπιέρι είπε ότι το 80% από αυτούς εντάσσονται στους τομείς που στοχεύει ο προτεινόμενος νόμος.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, είπε ότι ο Δήμος απλώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ντόπιων, που έχουν χάσει τον ύπνο τους.

«Ζητώ από τον κύριο Μπαρμπιέρι να έρθει στο γραφείο μου για μερικές ώρες, επειδή έχω εκατοντάδες αναφορές από κατοίκους που ζητούν να κοιμούνται καλύτερα το βράδυ», είπε ο δήμαρχος στα ιταλικά ΜΜΕ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσω αυτό το θέμα, δεν πρόκειται για κάποια ιδιοτροπία μας, αλλά για μια αναγκαιότητα. Δεν αλλάζουμε τους γενικούς κανόνες, αλλά εισάγουμε κάποια όρια».

Ενας εκπρόσωπος του συμβουλίου είπε στην Telegraph ότι η πρόταση ήταν ακόμη υπό εξέταση. Μια προηγούμενη προσπάθεια χρονικού περιορισμού κατανάλωσης παγωτού απορρίφθηκε από το συμβούλιο μετά τη γενική κατακραυγή.

Το 2013, το συμβούλιο αναγκάστηκε να υποχωρήσει εν μέσω αυτού που τα ιταλικά ΜΜΕ ονόμασαν «η μάχη του παγωτού», μια εκστρατεία στην οποία δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια καθιστική διαμαρτυρία με την ονομασία «Occupy Gelato» για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση των πωλήσεων παγωτού μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ρώμης εξετάζουν επίσης μέτρα για τον περιορισμό της πώλησης αλκοόλ και φαγητού σε πακέτο, προκειμένου να διαχειριστούν το χάος που προκαλείται στην πόλη αργά τη νύχτα και να μειώσουν τα σκουπίδια που πρέπει να συλλέγονται κάθε πρωί σε περιοχές με νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης, όπως το Τραστέβερε.

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα απαγόρευα την πώληση αλκοολούχων ποτών σε όλο το κέντρο», δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero η Λορέντζα Μπονακόρσι, πρόεδρος της πρώτης περιφέρειας του Δήμου της Ρώμης.

Η Βιβιάνα Ντι Κάπουα, η οποία είναι επικεφαλής μιας ένωσης κατοίκων στο κέντρο της Ρώμης, είπε: «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να τη σταματήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...