662
Μενδώνη και Τσίπρας συναντήθηκαν στην Ακρόπολη, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να το αναφέρουν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Γιατί ο Τσίπρας δεν ανέφερε τη συνάντησή του με τη Μενδώνη; Ενας αποκαλυπτικός διάλογος

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 12:32
Μενδώνη και Τσίπρας συναντήθηκαν στην Ακρόπολη, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να το αναφέρουν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Γιατί ο Τσίπρας δεν ανέφερε τη συνάντησή του με τη Μενδώνη; Ενας αποκαλυπτικός διάλογος

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 12:32

Γίνεται να στηθεί πολιτικό γαϊτανάκι πάνω στην Ακρόπολη; Γίνεται. Και όχι μόνο γαϊτανάκι, αλλά και κρυφτούλι πάνω στον Ιερό Βράχο, όπως συνέβη την Παρασκευή με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος πρώτα επιχείρησε ένα πολιτικό σόου, επιθεωρώντας και καταγγέλλοντας τα έργα βελτίωσης του χώρου, και έπειτα, όταν βρήκε μπροστά του την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το απέκρυψε καθώς ο διάλογος που υπήρξε μεταξύ τους μάλλον τον εκθέτει. Άλλωστε γι’ αυτό και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στο σχόλιό της για τα όσα είχε κάνει και καταγγείλει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως «μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανέφερε τίποτα για την εκεί συνάντησή του με την υπουργό Πολιτισμού».

Το μεσημέρι της Παρασκευής και συνεχίζοντας την επιχείρηση πολιτικοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ των έργων στην Ακρόπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το μνημείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι «η ιδιοκτησιακή νοοτροπία και αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για την Δημοκρατία. Πληγώνει τον πολιτισμό μας. Στιγματίζει την εικόνα της χώρας μας».

Ο κ. Τσίπρας είχε επιλέξει να αγνοήσει την πρόσκληση που του είχε απευθύνει στις αρχές Απριλίου η κυρία Μενδώνη να τον ξεναγήσει η ίδια, μαζί με τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ στην Ακρόπολη. Αντ’ αυτών προτίμησε να συνοδεύεται από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή. Μάλιστα, από τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ήταν «ιδιωτική», ότι δεν ήθελε να ξεναγηθεί παρά μόνο από επιστήμονες που είχε μαζί του και ως εκ τούτου δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί και το υπουργείο Πολιτισμού.

Όμως η κυρία Μενδώνη ήταν και αυτή στην Ακρόπολη την ίδια ώρα. Και συνάντησε τον κ. Τσίπρα. Ο διάλογός τους, όπως τον μετέφερε το iefimerida.gr, είναι ενδεικτικός κάποιων πραγμάτων σχετικά με την επαφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολιτισμό, ακόμα και για τα πολυσυζητημένα αρχαία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τσίπρας: «Ηρθα να επιθεωρήσω τα έργα που κάνετε».

Μενδώνη: «Με χαρά κ. πρόεδρε. Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού».

Τσίπρας: «Διαφωνούμε σε πολλά μαζί σας και όχι μόνον ιδεολογικά».

Μενδώνη: «Ασφαλώς, κ. πρόεδρε, διαφωνούμε σε πολλά. Όμως μέσα από την διαφωνία και τον διάλογο προάγεται η Δημοκρατία».

Τσίπρας: «Μιας και σας βρίσκω εδώ, θα ήθελα να σας πω για τα γλυπτά στον σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη…»

Μενδώνη: «Δεν υπάρχουν γλυπτά στον σταθμό Βενιζέλου…»

Τσίπρας: «Τα αρχαία… Εστειλαν επιστολή πολλοί επιστήμονες… ο καθηγητής Μαζάουερ αναφέρουν ότι γίνεται καταστροφή όπως του Μοροζίνι…»

Μενδώνη: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την επιστημονική άποψη. Όμως οι επιστήμονες πρέπει να έχουν συνολική ενημέρωση για να εκφράζουν σωστή άποψη. Εμείς, μετά την επιστολή τους, τους ενημερώσαμε για την δική μας άποψη… Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω κ. πρόεδρε, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων –γιατί εκτός από τους πολιτικούς υπάρχουν και οι υπηρεσίες- εφαρμόζουν πάντα τον αρχαιολογικό νόμο. Να είστε σίγουρος…»

Τσίπρας: «Είναι οριακή η απόφαση. Η Μέση Οδός, ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντική… Εχω πάει δύο φορές. Τα έχω δεί…»
Μενδώνη: Βεβαίως, κ. πρόεδρε, είναι πάρα πολύ σημαντική η Μέση Οδός. Όμως η προέκταση της ίδιας Μέσης Οδού ήταν και στην Αγίας Σοφίας…»

Τσίπρας: «Ποια Αγία Σοφία;»

Μενδώνη: «Ο σταθμός Αγίας Σοφίας. Ο διπλανός σταθμός από τον σταθμό Βενιζέλου. Αποκαλύφθηκε η συνέχεια της Μέσης Οδού…»

Τσίπρας: «Δεν έχω πάει, δεν έχω δει…»

Μενδώνη: «Η ίδια Μέση οδός αποσπάστηκε το 2017 και το 2018, η ίδια σημαντική Μέση Οδός…»

Μετά και τη δήλωση της κυρίας Πελώνη που απόρησε για την απόκρυψη της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την υπουργό Πολιτισμού, ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να αλλάξει θέμα, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΜΣΤ: «Η κυρία Πελώνη αντί να αναρωτιέται γιατί δεν ασχολήθηκε ο κ. Τσίπρας με τη παρουσία της Μενδώνη στην Ακρόπολη, ας εξηγήσει γιατί ο Πρωθυπουργός ντρέπεται να εμφανίσει δίπλα του την υπουργό Πολιτισμού ακόμη και τη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού προτιμώντας να πάει σε ένα μουσείο δίχως την επικοινωνιακά καταστροφική παρουσία της δίπλα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...