498
Ο Ντουέιν Τζόνσον χαιρετά θαυμαστές του κατά την άφιξή του στην τελετή των φετινών βραβείων Οσκαρ. Είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στον κόσμο. | REUTERS/Mario Anzuoni

Γιατί ο Ντουέιν Τζόνσον δεν θα υποστηρίξει ξανά τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 11:14
Ο Ντουέιν Τζόνσον χαιρετά θαυμαστές του κατά την άφιξή του στην τελετή των φετινών βραβείων Οσκαρ. Είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στον κόσμο.
|REUTERS/Mario Anzuoni

Γιατί ο Ντουέιν Τζόνσον δεν θα υποστηρίξει ξανά τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 11:14

Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την υποστήριξη του δημοφιλούς ηθοποιού ταινιών δράσης Ντουέιν -«The Rock»- Τζόνσον, ο οποίος εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη του για την απόφασή του να υποστηρίξει τον υποψήφιο τότε των Δημοκρατικών πριν από τέσσερα χρόνια.

Σε συνέντευξή του στο συντηρητικό Fox News, ο παλαιστής που έγινε ηθοποιός είπε ότι δεν θα υποστήριζε κανέναν υποψήφιο εφέτος, αφού η απόφασή του να στηρίξει τον Μπάιντεν το 2020 προκάλεσε «μεγάλη αναστάτωση» στους θαυμαστές του.

«Συνειδητοποιώ τώρα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, ότι δεν θα το ξανακάνω», είπε ο Τζόνσον. «Στόχος μου είναι να ενώσω αυτή τη χώρα. Πιστεύω σε αυτό. Δεν θα υποστηρίξω κάποιον», είπε ο Τζόνσον όπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.

Πρωταγωνιστής σε πολλές υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, χάρη κυρίως στην καταπληκτική του σωματοδομή, ο Τζόνσον πρόσφατα ανακοίνωσε την επιστροφή του στο World Wrestling Entertainment, που μεταξύ άλλων προωθεί αγώνες πάλης. Πρινα πό τέσσερα χρόνια είχε γίνει πρωτοσέλιδο, όταν κάθισε μαζί με τον Μπάιντεν και την υποψήφια αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί ήταν «η καλύτερη επιλογή για να κυβερνήσουν τη χώρα».

Ο 51χρονος Τζόνσον είπε ότι ήλπιζε να αξιοποιήσει για καλό σκοπό τη φήμη και την επιρροή του, αλλά ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωσή του. Ηταν η πρώτη φορά που ο Τζόνσον, ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στα social media, είχε προχωρήσει σε δημόσια υποστήριξη κάποιου πολιτικού προσώπου.

«Αισθάνθηκα ότι ήταν καθήκον μου τότε να ασκήσω την επιρροή μου… Ημουν ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στον κόσμο», είπε. «Αλλά αυτό που προκάλεσε η στήριξή μου ήταν κάτι που με σκίζει βαθιά μέσα μου. Ο διχασμός» και πρόσθεσε: «Θα κρατήσω την πολιτική μου άποψη για τον εαυτό μου. Είναι κάτι που αφορά εμένα και την κάλπη».

Φλερτ με την πολιτική

Ο Τζόνσον έχει φλερτάρει με την είσοδό του στην πολιτική στο παρελθόν και τον έχουν προσεγγίσει και οι δύο πλευρές, ενώ έχει πλασαριστεί ακόμη και ως υποψήφιος μελλοντικός πρόεδρος. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε, απέρριψε την ύπαρξη πολιτικών φιλοδοξιών, επιμένοντας: «Οχι, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Δεν είμαι πολιτικός».

Η απόφαση του Τζόνσον είναι ένα πλήγμα για την εκστρατεία του Μπάιντεν, έστω και αν δεν είναι πολύ σημαντικό. Οι επιδοκιμασίες και η στήριξη διασημοτήτων είναι κάτι που επιθυμούν οι υποψήφιοι πρόεδροι, προκειμένου να προσελκύσουν κυρίως τους νεαρότερους ψηφοφόρους.

Τα σενάρια για τη Σουίφτ

Η ανακοίνωση του Τζόνσον έρχεται εν μέσω έντονης φημολογίας σχετικά με το εάν μία άλλη παγκόσμια σταρ θα ανανεώσει την υποστήριξή της στον πρόεδρο. Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία υποστήριξε επίσης τον Μπάιντεν το 2020, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη κάποιον υποψήφιο στη φετινή εκλογική κούρσα. Το κουτσομπολιό γύρω από τη Σουίφτ έγινε τόσο έντονο πρόσφατα, που ορισμένοι συνωμοσιολόγοι του Συντηρητικού κόμματος ισχυρίστηκαν ότι η σχέση της με τον σταρ του NFL Τράβις Κέλς ήταν μέρος μιας συνωμοσίας των Δημοκρατικών για να στηθεί το Super Bowl, τον τελικό του αμερικανικού φούτμπολ και να πριμοδοτηθεί  ο Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν εισέπραξε μια κάποια δύναμη από σταρ σε μια προεκλογική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα σε έναν έρανο με μουσικούς καλεσμένους όπως η Λίτζο, η Κουίν Λατίφα και ο Μπεν Πλατ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...