395
Τοιχογραφία του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής | REUTERS/Agustin Marcarian

Γιατί έθαψαν τον Μαραντόνα χωρίς την καρδιά του;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 14:19
Τοιχογραφία του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής
| REUTERS/Agustin Marcarian

Γιατί έθαψαν τον Μαραντόνα χωρίς την καρδιά του;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 14:19

Θεωρία συνωμοσίας στο πλαίσιο αυτοπροβολής και διαφήμισης ενός νέου βιβλίου ή μία σοκαριστική πραγματικότητα;

Σύμφωνα με τον γιατρό και δημοσιογράφο Νέλσον Κάστρο, ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία χωρίς την καρδιά του, προκειμένου να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του.

Ο Κάστρο, ο οποίος εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο: «Η υγεία του Ντιέγκο: Η πραγματική ιστορία», αφού πραγματοποίησε πρώτα μια λεπτομερή έρευνα για τον Αργεντινό, μιλώντας στο κανάλι El Trece, προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη.

Μάλιστα, στο βιβλίο γίνεται αναφορά και σε μια απίθανη θεωρία συνωμοσίας, που ήθελε τον «Ντιεγκίτο» να έχει ταφεί χωρίς την καρδιά του, επειδή κάποιοι οπαδοί θέλησαν να του την αφαιρέσουν, αφότου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Υπήρχε μια ομάδα από σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Χιμνάσια Λα Πλάτα από την Αργεντινή, οι οποίοι σχεδίαζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό τελικά δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι Αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του», είπε ο Κάστρο.

Ο γιατρός συνέχισε τις αποκαλύψεις, λέγοντας ότι η καρδιά του Μαραντόνα είχε βάρος μισό κιλό, ενώ κανονικά αυτό το όργανο ζυγίζει περίπου 300 γραμμάρια. «Είχε διογκωμένη καρδιά λόγω επιβαρυμένης υγείας», σημείωσε.

Κουβανή καταγγέλλει ότι ο Μαραντόνα τη βίασε σε ηλικία 16 ετών

Τα όσα δήλωσε ο Νέλσον Κάστρο, όμως, δεν ήταν ο μόνος μεταθανάτιος ισχυρισμός για τον Μαραντόνα αυτήν την εβδομάδα.

H πρώην σύντροφος του Ντιέγο Μαραντόνα, Μέιβις Αλβάρες, προχώρησε σε μια σοκαριστική εξομολόγηση σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η Αλβάρες, υποστήριξε ότι ο θρύλος του ποδοσφαίρου τη βίασε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Η Κουβανή ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 2001 όταν εκείνη ήταν ανήλικη και είχε σχέση με τον Αργεντινό.

«Ο Μαραντόνα μου έκλεισε το στόμα για να μη φωνάξω, να μην πω τίποτα, και με βίασε. Η μαμά μου είχε έρθει να με δει εκείνη την ημέρα στο σπίτι όπου ήμασταν με τον Ντιέγο στην Αβάνα και αυτός δεν την άφηνε να μπει στο δωμάτιο. Η μητέρα μου χτύπησε την πόρτα και δεν της άνοιγε. Με βίασε» είπε η γυναίκα και συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον «Ντιεγίτο» σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω πολλές φορές. Υπήρξαν πολλά περιστατικά στα οποία γινόταν βίαιος. Με απειλούσε ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει. Μου έβαζε ανθρώπους για να με ελέγχουν, δεν με άφηνε να βγαίνω έξω» ανέφερε η Αλβάρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...