Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, η εν διαστάσει –όπως διευκρίνισε– σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, Ελισάβετ Λέκκα, ζήτησε –στην πρώτη της δημόσια δήλωση για την υπόθεση– να πάψουν η «ανθρωποφαγία» και ο «κανιβαλισμός» σε βάρος της ίδιας και του γιου της. Παναγιώτη Μίχου, ο οποίος εν τω μεταξύ απολύθηκε από τη δουλειά του ως διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα».
«Γίναμε αντικείμενο ανθρωποφαγίας, με την εφαρμογή, από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές, οικογενειακής ευθύνης για πράξεις που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε καμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε», ξεκινά η δήλωση διαμαρτυρίας από την Ελισάβετ Λέκκα, ενώ σε ανάρτησή του και ο Παναγιώτης Μίχος διερωτάται με αφορμή την απόφαση απόλυσής του, αν τελικά υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.
«Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη “σκοτώνοντας”, απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη», είναι η κατακλείδα της ανάρτησης του γιου του Ηλία Μίχου.
Αναλυτικά η ανάρτηση
Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Ομως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.
Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ηταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!
Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη.
Η απόλυσή του από το «Βήμα» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με κάποιους να κάνουν λόγο για αδιανόητη απόφαση της διεύθυνσης της εφημερίδας, με την οποία στιγματίζεται ο δημοσιογράφος για πράξεις που έγιναν από τον πατέρα του. Αλλοι, πάλι, ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
Σε ανακοίνωσή της ωστόσο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας, Alter Ego, ξεκαθαρίζει ότι λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση δεν γίνονται εν γένει αποδεκτές και εξηγεί γιατί τελικά τα πράγματα οδηγήθηκαν στην απόφαση απόλυσης του Παναγιώτη Μίχου.
«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο. Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση», αναφέρει η ανακοίνωση της Alter Ego και εξηγεί τον λόγο για τον οποίο τελικά απολύθηκε ο διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος»:
«Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.
»Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.
»Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News