237
Η Γιάννα Αγγελοπούλου παραδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον απολογισμό των πεπραγμένων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υπό το βλέμμα του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου | Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με οικονομικό πλεόνασμα ο απολογισμός της «Ελλάδας 2021»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 12:50
Η Γιάννα Αγγελοπούλου παραδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον απολογισμό των πεπραγμένων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υπό το βλέμμα του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου
| Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με οικονομικό πλεόνασμα ο απολογισμός της «Ελλάδας 2021»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 12:50

Mε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, με την ολοκλήρωση των δράσεων και εκδηλώσεων που συντόνισε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, να παραδοθεί επισήμως στον Πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 αυτές επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022. Αντικείμενό τους είναι η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική προστασία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην Πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News