192
Επιβάτες επιβιβάζονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) | Giorgos Zachos /SOOC

Συνεδρίαση για τουρισμό και αθλητισμό των επιδημιολόγων

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 16:33
Επιβάτες επιβιβάζονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου)
|Giorgos Zachos /SOOC

Συνεδρίαση για τουρισμό και αθλητισμό των επιδημιολόγων

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 16:33

Πυρετώδης είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει τη χώρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Ετσι, το μεσημέρι της Δευτέρας, η Επιτροπή Επιδημιολόγων κλήθηκε να συνεδριάσει για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν στα ξενοδοχεία και τα πλοία.

Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκονται οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται μέσα στα πλοία μεταξύ των επιβατών και άλλες λεπτομέρειες, ενώ για τα ξενοδοχεία θα αποφασιστεί μία δέσμη μέτρων και ανάλογα με τις κλίνες που διαθέτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρωτόκολλα δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές με όσα ίσχυαν την προηγούμενη τουριστική σεζόν, σε κάθε περίπτωση όμως θα προσαρμόζονται ανάλογα και με το επιδημιολογικό φορτίο.

Την ίδια στιγμή, και καθώς εξελίσσεται ταχύτητα το πρόγραμμα εμβολιασμού, οι ειδικοί θα συνεδριάσουν και για τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν και για τα γυμναστήρια, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν και την τελευταία δραστηριότητα που θα ανοίξει.

Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι για την επόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να ανοίξει κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως τονίζουν πηγές της επιτροπή στο Protagon, καθώς θα πρέπει να παρακολουθήσουν εάν θα υπάρξει αύξηση ή όχι του επιδημιολογικού φορτίου με τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News