261
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη συνέντευξή του στο One Channel. Εφηύρε έναν νέο όρο για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ | ΥοuTube/One Channel

Για τον Γιώργο Κυρίτση η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συμμετρική συρρίκνωση»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 09:44
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη συνέντευξή του στο One Channel. Εφηύρε έναν νέο όρο για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
|ΥοuTube/One Channel

Για τον Γιώργο Κυρίτση η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συμμετρική συρρίκνωση»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 09:44

Ο Γιώργος Κυρίτσης χρησιμοποίησε τη δεύτερη γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ για την ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Η πρώτη ήταν η γνωστή που εκφράστηκε από τον Αλέκο Φλαμπουράρη (εδώ) και τους άλλους υψηλόβαθμους του Μαξίμου ότι οι ψηφοφόροι φταίνε που δεν κατάλαβαν τι έκαναν και τι ψήφιζαν. Η δεύτερη διατυπώθηκε πρώτα από τη Θεανώ Φωτίου, αν. υπουργό Εργασίας, η οποία επινόησε το αφήγημα (εδώ) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά μόλις λίγους μήνες, όσους δηλαδή έχουμε βγει τάχα από τα μνημόνια. Και αυτήν υιοθέτησε ο κυβερνητικός βουλευτής μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο One Channel.

«Eχουμε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, μόλις δέκα μήνες που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης στον παρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Μανιάτη. Περιέγραψε μάλιστα την πολιτική που κλήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως «σιδερένιο κοστούμι».

Σε μια δική του ερμηνεία για την ήττα με 9,35% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο κ. Κυρίτσης παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπέστη μια συμμετρική συρρίκνωση που είχε να κάνει με όλες τις κοινωνικές τάξεις, με όλες τις ηλικιακές ομάδες», εξηγώντας πως υπήρξε κλίμα αθροιστικής δυσαρέσκειας των πολιτών μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

Μιλώντας δε για τα μη μνημονιακά πεδία στα οποία πολιτικοί αντίπαλοι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τα κατάφερε, ο κ. Κυρίτσης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «το έργο που έκανε η κυβέρνηση στους μη μνημονιακούς τομείς ήταν ό,τι πιο προηγμένο έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

«Εκεί που δεν είχαμε τους σκληρούς καταναγκασμούς πετύχαμε πράγματα» σημείωσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο λάθη σε αρκετές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...