300
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε την παράταση των μέτρων ως και τα τέλη Ιουνίου | Aris Oikonomou / SOOC

Για το υπουργείο Υγείας θα έχουμε πανδημία ως τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2023, 11:41
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε την παράταση των μέτρων ως και τα τέλη Ιουνίου
|Aris Oikonomou / SOOC

Για το υπουργείο Υγείας θα έχουμε πανδημία ως τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2023, 11:41

Στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν αλλάζει τίποτα σε ο,τι αφορά την πανδημία. Το υπουργείο Υγείας παρατείνει ως τότε όλα τα ισχύοντα μέτρα, τα οποία θα έληγαν στο τέλος Μαρτίου.

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου Παίδων ιδιωτικού δικαίου, έχουν ενταχθεί μια σειρά από διατάξεις για την παράταση αυτών των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι, για την ώρα τουλάχιστον και εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες διεθνείς αλλαγές, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να έχουμε πανδημία!

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, έως το τέλος Ιουνίου 2023, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν την υποχρέωση να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Παραμένει υποχρεωτικό το εβδομαδιαίο rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας παρατείνει τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη στη διάρκεια της πανδημίας στα νοσοκομεία και κάθε άλλο φορέα που εμπλέκεται στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Στην περίπτωση των γιατρών, η νέα παράταση προσμετράται ως χρόνος ειδικότητας, εφόσον οι γιατροί έχουν τοποθετηθεί σε κενή θέση ειδικευομένου στην ειδικότητα την οποία έχουν επιλέξει και εφόσον τηρείται το προβλεπόμενο για την εκάστοτε ειδικότητα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, διατηρείται η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών αλλά και συνταξιούχων γιατρών σε δομές υγείας, εφόσον παραστεί ανάγκης ενίσχυσης του ιατρικού δυναμικού λόγω πανδημίας.

Η λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων παρατείνεται επίσης μέχρι 30/6/2023, όπως και η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού.

Μέχρι τέλος Ιουνίου, οι υγειονομικές υπηρεσίες μπορούν να αλλάζουν τη χρήση κλινών, ώστε να καλύπτουν τυχόν ανάγκες που αφορούν τον κορoνοϊό. Παρατείνεται, ακόμη, η δυνατότητα αξιοποίησης κλινών και δυναμικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και η δυνατότητα επίταξης υλικού, εάν προκύψει αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας.

Η χώρα διατηρεί τη δυνατότητα να λαμβάνει μέτρα που αφορούν τις μετακινήσεις εντός και εκτός συνόρων, με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού. Τέτοια μέτρα ισχύουν αυτή τη στιγμή για τα ταξίδια από και προς την Κίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...