496
Η Ζιλιέτ Μπινός, η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους στηρίζοντας τις Ιρανές | Twitter

«Για την ελευθερία»: Διάσημες Γαλλίδες κόβουν τα μαλλιά τους στηρίζοντας τον αγώνα των Ιρανών

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 15:55
Η Ζιλιέτ Μπινός, η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους στηρίζοντας τις Ιρανές
|Twitter

«Για την ελευθερία»: Διάσημες Γαλλίδες κόβουν τα μαλλιά τους στηρίζοντας τον αγώνα των Ιρανών

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 15:55

Περισσότερες από 50 γνωστές Γαλλίδες ή γυναίκες από άλλες χώρες που ζουν στη Γαλλία διατράνωσαν τη συμπαράστασή τους στις Ιρανές κόβοντας τα μαλλιά τους μπροστά στην κάμερα.

Σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής όπως οι Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζέιν Μπίρκιν και Σαρλότ Γκενσμπούρ, εμφανίζονται σε ολιγόλεπτα βίντεο στα social media να κόβουν τούφες από τα μαλλιά τους υπό τους ήχους της ιρανικής εκδοχής του Bella Ciao.

Η κίνηση αυτή έγινε σύμβολο του αγώνα των ιρανών γυναικών που κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες για τη δολοφονία της Μασχά Αμινί στα χέρια της αστυνομίας ηθών, τον Σεπτέμβριο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Το βίντεο στο Instagram ακολουθούσε το εξής μήνυμα: «Δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε ξανά και ξανά αυτή την τρομερή καταπίεση. Οι νεκροί από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι ήδη πολλές δεκάδες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Οι αθρόες συλλήψεις που λαμβάνουν καθημερινά χώρα απλώς αυξάνουν τους χιλιάδες κρατούμενους που βρίσκονται παράνομα στα κελιά των ιρανικών φυλακών και συχνά υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Αποφασίσαμε να εισακούσουμε τη φωνή αγωνίας των γυναικών του Ιράν και να κόψουμε τα μαλλιά μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...