179
Ουκρανός στρατιώτης επάνω σε τανκ, στα περίχωρα της πρόσφατα ανακατειλημμένης πόλης Κουπιάνσκ | EPA/ATEF SAFADI

Για «σημαντικές απώλειες» των ουκρανικών δυνάμεων έκανε λόγο η Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 19:18
Ουκρανός στρατιώτης επάνω σε τανκ, στα περίχωρα της πρόσφατα ανακατειλημμένης πόλης Κουπιάνσκ
|EPA/ATEF SAFADI

Για «σημαντικές απώλειες» των ουκρανικών δυνάμεων έκανε λόγο η Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 19:18

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να προελάσουν στο Ντονέτσκ, τη Χερσώνα και το Μικολάιβ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, υποστηρίζοντας ότι επέφεραν σημαντικές απώλειες στον εχθρό. Οι πληροφορίες από το πεδίο δεν ήταν δυνατό να διακριβωθούν.

Επίσης, η Ρωσία υποστήριξε ότι συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών στόχων στην Ουκρανία, κάνοντας χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με το Reuters, στη Μόσχα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον θάνατο 11 στρατιωτών και των τραυματισμό άλλων 15 σε κέντρο εκπαίδευσης στο Μπέλγκοροντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, το Σάββατο, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όταν δύο εθελοντές άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι οι «τρομοκράτες», που επίσης έπεσαν νεκροί, κατάγονταν από μια πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με  υψηλόβαθμο ουκρανό αξιωματούχο, οι δύο άνδρες προέρχονταν από το Τατζικιστάν, του οποίου οι πολίτες είναι κατά βάση μουσουλμάνοι, και η αιματοχυσία υπήρξε αποτέλεσμα καυγά για θρησκευτικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...