203
Οι ισραηλινές βόμβες χτυπούν τη Γάζα | REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Για πόλεμο «ευρείας κλίμακας» Ισραήλ εναντίον Χαμάς προειδοποεί ο ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 09:18
Οι ισραηλινές βόμβες χτυπούν τη Γάζα
|REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Για πόλεμο «ευρείας κλίμακας» Ισραήλ εναντίον Χαμάς προειδοποεί ο ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 09:18

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας». Αυτό προειδοποίησε, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Σταματήστε αμέσως τα πυρά. Αυτή η κλιμάκωση οδεύει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Οι επικεφαλής όλων των πλευρών πρέπει να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση. Ενας πόλεμος στη Γάζα θα ήταν καταστροφικός και αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα είναι οι απλοί άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο νορβηγός διπλωμάτης.

Διάθεση για αποκλιμάκωση πάντως δεν υπάρχει. Οι σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους τα τελευταία χρόνια.

Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις στην πόλη, μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της Χαμάς, της ισλαμιστικής παράταξης η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ότι ο ένοπλος βραχίονάς της προχώρησε στην εκτόξευση 110 ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ σε αντίποινα για τα πολύνεκρα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα. Από τις ισραηλινές πυροβολαρχίες ισοπεδώθηκε μεταξύ άλλων ένα κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...