340
| Shutterstock

Για κακούργημα οι ανήλικοι που επιτέθηκαν στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή – Δίωξη και στους γονείς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 15:02
|Shutterstock

Για κακούργημα οι ανήλικοι που επιτέθηκαν στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή – Δίωξη και στους γονείς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 15:02

Για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα διώκονται οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στη υπόθεση ξυλοδαρμού του 14χρονου μαθητή στην Αγία Παρασκευή, ενώ ποινικές ευθύνες σε βαθμό πλημμελήματος αποδίδονται και σε βάρος των γονιών τους.

Συγκεκριμένα, με βάση την προανακριτική δικογραφία που σχηματίστηκε για την ιδιαίτερης αγριότητας καταγγελλόμενη επίθεση στον 14χρονο, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των τριων ανηλίκων ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού (κακούργημα) καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, παράνομης βίας από κοινού, παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (στην πλημμεληματική της μορφή) και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

Η δίωξη στρέφεται κατά δύο αγοριών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και  ενός ακόμη η ταυτοποίηση του οποίου εκκρεμεί.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Ανηλίκων ο οποίος θα καλέσει ενώπιον του σε απολογία τους κατηγορούμενους ανήλικους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία που αφορά τους γονείς των αγοριών που επιτέθηκαν στον συμμαθητή τους προς τον οποίο φαίνεται να έχουν επιδείξει σκληρότητα ενώ βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους. Οι γονείς των δραστών είναι πλέον υπόλογοι για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Τη Δευτέρα από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτά ένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω μαθητής αποβάλλεται διά παντός:

«Μέσα στις διακοπές, υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού (bullying) ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του Σχολείου μας. Από την πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».

«Εξάλλου, η (…) ήταν το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο το 1994 κατάρτισε έναν πλήρη κανονισμό κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – έννοιες, τότε ακόμα άγνωστες στην Ελλάδα – και έκτοτε εφαρμόζει με επιτυχία πληθώρα σχετικών προγραμμάτων», αναφέρει η σχετική επιστολή-e-mail του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...