348
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κώστα Μουτζούρη, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο | ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Για έναν χρόνο η υπόσχεση Τσίπρα για αναδρομική εισαγωγή στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 22:00
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κώστα Μουτζούρη, περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο
|ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Για έναν χρόνο η υπόσχεση Τσίπρα για αναδρομική εισαγωγή στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 22:00

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τον… ανένδοτο κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Αυτή τη φορά, καταθέτοντας τροπολογία για ανάκλησή της, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βέβαια τον πρόεδρο. Την κατέθεσε την τροπολογία τη Δευτέρα, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το αποκαλούμενο «Νέο Σχολείο», στην ίδια Βουλή που ψήφισε την ΕΒΕ πριν από λίγους μήνες, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε παράλληλα και τι εννοούσε την περασμένη Παρασκευή, όταν υποσχέθηκε ότι αν επανεκλεγεί στην πρωθυπουργία θα περάσει αναδρομικά και καθ’ υπέρβασιν στα πανεπιστήμια όσους υποψηφίους κόβονται από το ισχύον σύστημα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Νησί» της Μυτιλήνης, στο περιθώριο της περιοδείας του στη Λέσβο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η δέσμευσή του αυτή ισχύει μόνο αν επιστρέψει στην εξουσία ως του χρόνου, όχι δηλαδή αν γίνουν εκλογές, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, το 2023.

Είπε ότι θα καταργήσει την ΕΒΕ και προσέθεσε πως «αν μέχρι του χρόνου τέτοιον καιρό έχουμε ενδιάμεσα πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέσεις ευθύνης για τον τόπο κι εγώ στη θέση του Πρωθυπουργού, θα αποκαταστήσουμε κι αυτή την αδικία: Τα παιδιά που κόπηκαν φέτος, θα έχουν του χρόνου, αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους βαθμούς τους φετινούς για να περάσουν στις σχολές που αξίζουν να περάσουν. Βεβαίως, αν το επιθυμούν, γιατί καταλαβαίνω ότι μέσα σ’ έναν χρόνο πολλά μπορεί να έχουν συμβεί στη ζωή του καθενός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του, διαλύοντας μεταξύ άλλων και τις απορίες που είχαν δημιουργηθεί με τη δήλωσή του την Παρασκευή καθώς τότε άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δέσμευσή του να ισχύει και για τους υποψηφίους του 2022 ή και του 2023…

Κατά τα άλλα, στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ η ανάκληση της ΕΒΕ αιτιολογείται «καθώς η θέσπιση του νέου εξεταστικού συστήματος στο μέσο της σχολικής χρονιάς, όπως και η περικοπή των εισακτέων κατά 30%, αποτελούν τιμωρητικά μέτρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...