939
Ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post | REUTERS

Εκβιάζουν τον Τζεφ Μπέζος με τις γυμνές φωτογραφίες

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 8 Φεβρουαρίου 2019, 12:26
Ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post
|REUTERS

Εκβιάζουν τον Τζεφ Μπέζος με τις γυμνές φωτογραφίες

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 8 Φεβρουαρίου 2019, 12:26

Σε ένα σπάνιο κείμενο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Διαδίκτυο, ο Τζεφ Μπέζος κατηγορεί ευθέως για εκβιασμό τον εκδότη του σκανδαλοθηρικού National Enquirer, το οποίο έβγαλε στη φόρα την εξωσυζυγική σχέση του ιδρυτή της Amazon δημοσιεύοντας προσωπικά SMS ερωτικού περιεχομένου που έστειλε στην Λόρεν Σάντσεζ.

Ο Μπέζος γράφει ότι η εταιρεία American Media (AMI) που εκδίδει το ταμπλόιντ, μέσω του Ντέιβιντ Πέκερ, προέδρου της και στενού φίλου επί δεκαετίες του Ντόναλντ Τραμπ, τον απειλεί ότι αν δεν σταματήσει να ερευνά πώς έφτασαν στo National Enquirer τα SMS και αν δεν δηλώσει δημοσίως ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας εναντίον του δεν είχε πολιτικά κίνητρα, θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες του και αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Λόρεν Σάντσεζ.

Στο κείμενό του με τίτλο «Οχι ευχαριστώ κ. Πέκερ», στο Medium, μια δημοφιλή πλατφόρμα δημοσίευσης blog και «κοινωνικής δημοσιογραφίας», ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αποκαλύπτει ότι με εντολή του ερευνώνται από ιδιωτική εταιρεία, οι κινήσεις του Πέκερ, των συνεργατών του, και των δημοσιογράφων που υπογράφουν το ρεπορτάζ του ταμπλόιντ για το πρόσωπό του, ανάμεσά τους και τις στενές σχέσεις του προέδρου της ΑΜΙ με τη Σαουδική Αραβία.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ΑΜΙ, στην οποία ανήκει το National Enquirer, προχώρησε σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία της παρέχει ασυλία, όσον αφορά τον ρόλο της στο «θάψιμο» ρεπορτάζ που εξέθεταν τον Τραμπ για τις σεξουαλικές του σχέσεις και τη συνεργασία του με τους Σαουδάραβες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Επίσης, ο Πέκερ και η εταιρεία του ήταν το αντικείμενο έρευνας των Αρχών για τις δικές τους σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία. Οπως αναφέρουν οι New York Times: “Οταν ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, αντάμειψε την αφοσίωση του Πέκερ στο πρόσωπό του, παραθέτοντας δείπνο στον Λευκό Οίκο, στο οποίο ο εκδότης έφερε καλεσμένο που διατηρούσε στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Εκείνη την περίοδο, ο Πέκερ είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τη χώρα και έψαχνε χρηματοδότες για τα σχέδιά του”», γράφει ο Μπέζος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η κόρη του Ιβάνκα και ο Ντέιβιντ Πέκερ σε χαρούμενες στιγμές. Πηγή: Twitter

Σύμφωνα με τον Μπέζος, πρόσφατα, ένα μεγαλοστέλεχος της ΑΜΙ τους είπε ότι ο Πέκερ «βγάζει αφρούς και είναι έξαλλος» με την έρευνα γύρω από το πρόσωπό του, την οποία έχει αναλάβει ο Γκάβιν ντε Μπέκερ, επί δεκαετίες σύμβουλος του Μπέζος σε θέματα προσωπικής ασφαλείας.

Στο κείμενό του, ο Μπέζος κατηγορεί την ΑΜΙ ότι τον εκβιάζει με email, τα οποία δημοσιεύει, ότι έχουν και άλλα μηνύματα SMS καθώς και φωτογραφίες, τις οποίες θα δημοσιεύσουν «αν δεν σταματήσουμε την έρευνά μας».

Προσθέτει επίσης, ότι το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, περιπλέκει τα πράγματα γιατί εξαιτίας της έχει κάνει πολλούς εχθρούς, ανάμεσά τους και τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον έχει βάλει στο στόχαστρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΙ παραδέχθηκε στο FBI ότι εξαγόρασε τη σιωπή της Κάρεν Μακντούγκαλ, του μοντέλου του Playboy, που διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ, έναντι 150.000 δολαρίων. Η εξαγορά έγινε σε στενή συνεργασία με τον Μάικ Κόεν, πρώην δικηγόρο του αμερικανού προέδρου και στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως τα χρήματα προήρθαν από τον προσωπικό του λογαριασμό και όχι από το προεκλογικό του ταμείο.

Σύμφωνα με το blog του Μπέζος, ο υπεύθυνος περιεχομένου της ΑΜΙ, Ντίλαν Χάουαρντ, έστειλε απειλητικά email στον δικηγόρο του, Μάρτιν Σίνγκερ, στα οποία έγραφε: «Για να τελειώνουμε γρήγορα με την υπόθεση, και επειδή η Washington Post ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ανυπόστατες φήμες για το αρχικό ρεπορτάζ της National Enquirer, θα ήθελα να σας δώσω μία περιγραφή των φωτογραφιών που έχουμε στη διάθεσή μας από τη δημοσιογραφική μας έρευνα».

Στo email, το οποίο ο Μπέζος έχει δημοσιεύσει ολόκληρο, αναφέρει ότι η Enquirer έχει στην κατοχή της μία γυμνή σέλφι του Μπέζος κάτω από τη μέση, στην οποία φαίνονται τα γεννητικά του όργανα, καθώς και άλλες εννέα φωτογραφίες. Ανάμεσά τους, μία όπου δεν φορά μπλούζα, που τον δείχνει να κρατά το τηλέφωνο ενώ φορά τη βέρα του, μία ολόσωμη σέλφι στην οποία φορά μόνο το αποκαλυπτικό του εσώρουχο, καθώς και δύο της Λόρεν Σάντσεζ, σε «προκλητικές» πόζες.

Ο Τζεφ Μπέζος με τη Λόρεν Σάντσεζ

«Κανένας διευθυντής εφημερίδας δεν θα ήθελε να στείλει αυτό το email. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική -και γρήγορα», συνεχίζει ο Χάουαρντ.

Στο ίδιο blog, ο Μπέζος έχει δημοσιεύσει ένα άλλο email από τον Τζο Φάιν, δικηγόρο της ΑΜΙ, στο οποίο ζητεί «δημόσια παραδοχή από την μεριά του Μπέζος, σε ειδησεογραφικό μέσο στο οποίο θα συμφωνήσουμε, ότι δεν υπάρχει καμία βάση στην υπόθεση ότι η δημοσιογραφική κάλυψη της ιστορίας (της σχέσης Μπέζος-Σάντσεζ) από την American Media είχε οποιοδήποτε πολιτικό κίνητρο ή ήταν κατευθυνόμενη από κάποια πολιτική δύναμη, καθώς επίσης και να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν να αναφέρονται σε αυτή την πιθανότητα».

Αφού γίνει αυτό, η American Media θα συμφωνήσει να μην δημοσιεύσει, διανείμει, διαμοιραστεί ή περιγράψει αδημοσίευτα μηνύματα ή φωτογραφίες», καταλήγει το email του Φάιν.

«Αντί να υποκύψω στον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς αυτά που μου έχουν στείλει, παρά το προσωπικό κόστος και τη δυσφήμηση με την οποία με απειλούν. Οποιαδήποτε προσωπική ταπείνωση που θα μπορούσε να μου προκαλέσει η AMI, είναι δευτερεύουσα μπροστά σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Αν εγώ, στη θέση που είμαι, δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτού του είδους τον εκβιασμό, τότε πόσοι μπορούν;», λέει ο Μπέζος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, η ζουμερή αυτή ιστορία, στην οποία φέρονται εμπλεκόμενοι ο αμερικανός πρόεδρος, στενοί του σύμβουλοι και φίλοι -αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται υπό διερεύνηση από το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές- και η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, δεν αφορά μόνο τον παθιασμένο έρωτα του Τζεφ Μπέζος και της Λόρεν Σάντσεζ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...