346
| UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS

Για διαβατήρια εμβολιασμού κάνει λόγο και ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 13:39
|UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS

Για διαβατήρια εμβολιασμού κάνει λόγο και ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 13:39

Ενα ακόμη σήμα για τη χρήση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού –στα πρότυπα αυτού που έχει ζητήσει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΕΕ– εστάλη από το Λονδίνο, δια στόματος μάλιστα Μπόρις Τζόνσον. Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα των λονδρέζικων Times ότι ήδη βρετανοί αξιωματούχοι μελετούν το σχέδιο για έκδοση ενός τέτοιου συνοδευτικού εγγράφου με σκοπό να διευκολύνει τους τουρίστες ιδίως για την Ελλάδα (εδώ).

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε το σχέδιο: Οι Βρετανοί που θα έχουν εμβολιασθεί θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να επιβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλείς για να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, μόλις οι μολύνσεις από τον κορονοϊό θα έχουν μειωθεί σε χαμηλό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Τζόνσον.

Ερωτηθείς το βράδυ της Τετάρτης, σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες ταξιδιών για τη δημιουργία ενός σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως, μόλις η κατάσταση με τον κορονοϊό αλλάξει προς το καλύτερο, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν «κάθε είδους εφαρμογές».

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει πως βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ για το πώς θα καταστεί δυνατό να «ξεκλειδώσει» η δυνατότητα για διακοπές.

«Εξετάζουμε κάθε είδους πράγματα που μπορεί να θελήσουμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Τζόνσον. «Όπως θα περιμένατε από εμάς, μιλάμε με εταιρείες ταξιδιών για κάθε είδους επιλογές, όμως η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα εμβολιασμού για να δώσουμε… σε όλους στη χώρα την προστασία που χρειάζονται».

«Ομως όταν βρεθουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, πράγμα που ελπίζω να συμβεί το συντομότερο δυνατόν, τότε θα είναι ανοικτές κάθε είδους εφαρμογές και κάθε είδους δυνατότητες».

Ο Σαπς είχε δηλώσει νωρίτερα πως η δημιουργία ενός διεθνούς διαβατηρίου εμβολιασμού είναι μια πιθανή πραγματικότητα για τα ταξίδια μετά την Covid. «Όπως έχουμε πράγματα σαν την κάρτα για τον κίτρινο πυρετό … φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα διεθνές σύστημα όπου οι χώρες θα θέλουν να ξέρουν πως έχεις εμβολιασθεί ή έχεις κάνει τεστ πριν ταξιδέψεις αεροπορικώς, πριν φθάσεις εκεί», δήλωσε στην εκπομπή Today του Radio 4 του BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...