315
| ΑΝΤ1/WebTV

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 10:56
|ΑΝΤ1/WebTV

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 10:56

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών, για τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, όπως προανήγγειλε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Λυκείων, επεσήμανε ότι αν δεν είχαμε τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία.

Προανήγγειλε ότι σύντομα το «εργαλείο» αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη «χαρτογράφηση».

Επίσης, σημείωσε ότι, ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, απάντησε ότι «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε ότι «θα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού».

Κατηγορηματικός ήταν όσον αφορά την Επιτροπή, ότι «κανείς δεν υπονοεί πως έχει άλλα κίνητρα» και σημείωσε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε τα μέλη της Επιτροπής αντικείμενο του πολιτικού παιχνιδιού». Ειδικότερα για τη διαφωνία Τσιόδρα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, επανάλαβε πως του έχει εμπιστοσύνη και προσέθεσε ότι «το μόνο άγχος του είναι να μη θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές».

Τέλος, ο υπουργός είπε πως πιστεύει ότι «είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής» και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας παρασύρει η κούραση σε λάθος ενέργειες και «τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...