266
Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανάμεσα στη Βάνα Παπαευαγγέλου και στον Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | INTIMENEWS

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ανάλογα με την περιοχή

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 19:20
Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανάμεσα στη Βάνα Παπαευαγγέλου και στον Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|INTIMENEWS

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ανάλογα με την περιοχή

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 19:20

Τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των καταστημάτων, ανάλογα με το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας της κάθε περιοχής της χώρας (εδώ), έδωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Στις κίτρινες περιοχές οι πολίτες συνεχίζουν να κάνουν τις αγορές τους όπως έκαναν μέχρι σήμερα, δηλαδή με μήνυμα στο 13033 βγαίνουν από το σπίτι για δύο ώρες και επισκέπτονται τα καταστήματα της επιλογής τους.

Επίσης, σε αυτές τις περιοχές ανοίγουν από τη Δευτέρα και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, στις κόκκινες περιοχές επανέρχεται το click away στα καταστήματα, με εξαίρεση την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού, δηλαδή με το σύστημα click inside. Διευκρινίζεται ότι ανοιχτά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα νυχιών.

Με τη μέθοδο click inside, ο πελάτης θα ζητάει ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία θα το καταχωρεί και στη συνέχεια το αποστέλλει στον πελάτη με μήνυμα SMS ή με e-mail.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για να αγοράσουμε ρούχα και παπούτσια
Πώς γίνεται παραλαβή ηλεκτρονικής αγοράς από το κατάστημα

«Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε σε κεντρικούς δρόμους προκαλούν μεγάλη ανησυχία και δεδομένου ότι η Αττική παίρνει την “κόκκινη ζώνη” είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε είναι με βάση την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, αν ανά πασά στιγμή αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, ελπίζουμε, ή το χειρότερο, οι αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Τα μέτρα έχουν ληφθεί με γνώμονα να σταματήσει η πανδημία, αλλά να συνεχιστεί η οικονομική δραστηριότητα» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...