199
Ο υπουργός Ανάπτυξης | Δελτίο τύπου / POOL

Γεωργιάδης: «Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της α΄ κατοικίας»

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 11:41
Ο υπουργός Ανάπτυξης
|Δελτίο τύπου / POOL

Γεωργιάδης: «Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της α΄ κατοικίας»

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 11:41

Ανακοινώσεις εντός των ημερών για την προστασία της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε για την προσεχή εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον Ant1, ο υπουργός τόνισε ότι «είναι παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς δεν μιλάμε για κανονικότητα στην οικονομία», ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι τηρούν σκληρή στάση οι δανειστές στην διαπραγμάτευση προκειμένου να υπάρξει παράταση του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Οπως είπε, «στην διαπραγμάτευση, οι δανειστές μάς δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «αν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της α΄ κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας. Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας».

Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Τέλος, για το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης, ο υπουργός είπε ότι «θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αν είχε γίνει με καλύτερη επιμέλεια, που όμως δεν υπήρξε λόγω της ταχύτητας για την λήψη των μέτρων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...