252
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γεωργαντάς: Ερχονται στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 13:37
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γεωργαντάς: Ερχονται στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 13:37

Τους επόμενους μήνες θα έχουμε στο κινητό μας το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιασμού μετά την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ.

Οπως δήλωσε την Κυριακή στον Ant1, «στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση».

Σήμερα, είπε ακόμη, «έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις».

Παράλληλα, «προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα».

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως πρόσθεσε, θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του».

Σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς και στις πρώτες θέσεις σχετικά με την τρίτη δόση. Όπως εξήγησε, το 81% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένο και το 78% των δικαιούχων έχει κάνει την τρίτη δόση.

Για τους ανεμβολίαστους, ο υφυπουργός είπε πως είχαν από την ημέρα ανακοίνωσης του προστίμου των 100 ευρώ τον μήνα εμβολιάστηκαν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 223.000 πολίτες, ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον.

Από τη Δευτέρα, όταν άρχισε να ισχύει το πρόστιμο ως την Παρασκευή είχαν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες άνω των 65 ετών. Σαφέστερη εικόνα για τους ανεμβολίαστους θα έχουμε στο τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...