262
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Βαλερί Πεκρές σε εστιατόριο στην Αθήνα | ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεύμα Μητσοτάκη με τη Βαλερί Πεκρές, την κεντροδεξιά πολιτικό που θέλει να νικήσει τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 17:57
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Βαλερί Πεκρές σε εστιατόριο στην Αθήνα
|ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεύμα Μητσοτάκη με τη Βαλερί Πεκρές, την κεντροδεξιά πολιτικό που θέλει να νικήσει τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 17:57

O Εμανουέλ Μακρόν είναι φίλος της Ελλάδας και έχει αναπτύξει μια προσωπική χημεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά τι θα γίνει αν χάσει στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Απριλίου στη Γαλλία; Αυτό το ερώτημα βρίσκεται διακριτικά πίσω από το ιδιωτικό γεύμα που είχε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Βαλερί Πεκρές, η οποία έλαβε πρόσφατα το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών (LR) και η υποψηφιότητά της επιχειρεί να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσκοπήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop-Fiducial που δημοσιεύουν Paris Match, LCI και Sud Radio, η 54χρονη πολιτικός της γαλλικής Κεντροδεξιάς δείχνει ικανή να βγάλει εκτός β’ γύρου τη Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα της Ακροδεξιάς (η Πεκρές λαμβάνει 16,5%, ενώ η Λεπέν 17%). Στον δε β’ γύρο, με αντίπαλο τον Μακρόν, η Βαλερί Πεκρές ναι μεν χάνει και αυτή αλλά με μικρότερη διαφορά (53%-47%, έναντι ενός 57%-43% με το οποίο ηττάται η Λεπέν).

Η Βαλερί Πεκρές επισκέπτεται την Αθήνα εν όψει των προεδρικών εκλογών και καθώς το LR είναι το γαλλικό αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη. Μαζί της ήταν ο Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην Επίτροπος της ΕΕ για το Brexit.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του γεύματος επαναβεβαιώθηκε το παραδοσιακά εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου είναι μέλη η ΝΔ και οι Ρεπουμπλικανοί και έγινε εκτενής ανάλυση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο γεύμα παρών ήταν και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...