443
Η Ολγα Γεροβασίλη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Γεροβασίλη: «Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 19:37
Η Ολγα Γεροβασίλη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Γεροβασίλη: «Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 19:37

«Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου», ανέφερε στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, καταλογίζοντας του «αμετροέπεια και προσβολές».

Ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη στην ομιλία της: «Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται. Ακούμε για ενότητα, σύνθεση, υπευθυνότητα κλπ, αλλά τα εννοούμε όλα αυτά; Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές. Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό. Χωρίς τις ίδιες αξίες και χωρίς σεβασμό τίποτα δεν μπορεί να είναι νέο. Οκτακόσια “εγώ” είχε η ομιλία του προέδρου και ελάχιστα “εμείς”. Αμετροέπεια να λέει ο πρόεδρος ότι έλιωσε σόλες στη χώρα έναν χρόνο, όταν εμείς έχουμε λιώσει χρόνια πολλά σόλες γι’ αυτό το κόμμα και από ένα μικρό κόμμα έγινε κυβέρνηση.

Στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα. Το Συνέδριο αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές. Πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει τότε ισχύουν δυστυχώς και σήμερα. Σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου και δήλωσα ότι θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών ενωμένοι. Στο νομό μου στην Άρτα είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα αντίθετα με πολλούς άλλους νομούς και ακούσαμε σήμερα ότι δεν κάναμε τίποτα στις εκλογές».

Παππάς: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές…

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Το στέλεχος του κόμματος ανέφερε ότι «μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας, την προσδοκία του κόμματός να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», ωστόσο, όπως είπε «οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί» και οι «ευθύνες» ανήκουν σε όλους.

Απευθυνόμενος πρώτα στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη τόνισε ότι «όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει». «Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις τους «δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο», αλλά «ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν».

«Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων», δήλωσε ο ενώ απηύθυνε έκκληση «στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα». «Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες», εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όνομα του κόμματος.

«Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις», κάλεσε τα μέλη της ΚΕ ο k. Παππάς, ενώ σχολιάζοντας το κείμενο της πρότασης μομφής, είπε πως «καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπει «εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», «δεν καταγράφεται πουθενά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...