518
Στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε και για το επόμενη βήμα της σε περίπτωση που (ξανα)δει τον Στέφανο Κασσελάκη να γατζώνεται ακόμη πιο δυνατά στην καρέκλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια – Οπαδικός, με στοιχεία ακροδεξιάς o Κασσελάκης, να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 10:52
Στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε και για το επόμενη βήμα της σε περίπτωση που (ξανα)δει τον Στέφανο Κασσελάκη να γατζώνεται ακόμη πιο δυνατά στην καρέκλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια – Οπαδικός, με στοιχεία ακροδεξιάς o Κασσελάκης, να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 10:52

Tην απόψασή της να μην είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σε συνέντευξή της το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Ολγα Γεροβασίλη, δίνοντας έτσι τέλος στη ψημολογία ότι θα αποτελούσε τον βασικό αντίπαλο (πέρα από τον Παύλο Πολάκη) του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Κουμουνδούρου, εκπροσωπώντας τη «φρουρά Τσίπρα» («87»).

«Επέλεξα αυτήν τη στιγμή να μην μπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται», εξήγησε, για να ξεκαθαρίσει ότι στους ταραχώδεις αυτούς 11 μήνες της προεδρίας Κασσελάκη, «δεν επέλεξα για τον εαυτό μου τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Και ας με έβαλαν εκεί».

Απορρίπτοντας τη λογική της αυτοθυματοποίησης και τους ισχυρισμούς από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου περί στοχοποίησής του, η κυρία Γεροβασίλη επέμεινε πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον κ.Κασσελάκη», υπενθυμίζοντας όσον αφορά την ίδια ότι ήταν η πρώτη που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. «Στη συνέχεια -είπε- συντάχθηκα, για τις ευρωεκλογές. Απόδειξη ότι ο νομός μου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα».

«Οπαδικός, με στοιχεία ακροδεξιάς»

«Στηρίχθηκε, δόθηκε χρόνος, δόθηκαν ευκαιρίες, έγιναν σχέσεις», πρόσθεσε, αλλά «δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλων που στηρίζουν τον Κασσελάκη, που συχνά είναι οπαδικός και έχει στοιχεία ακροδεξιάς».

Στον αντίποδα μίλησε για «οργανωμένο στρατό δολοφονίας χαρακτήρων» από το περιβάλλον Κασσελάκη, που υπάρχει και λειτουργεί ακόμη και σήμερα, συντηρώντας και ανατροφοδοτώντας το διχαστικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

 Το επόμενο βήμα

Οσον αφορά το επόμενο βήμα της -ανάλογα με το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας- η Ολγα Γεροβασίλη, αφού πρώτα σημείωσε ότι «το μείζον είναι το πώς θα φτάσουμε στις εκλογές» και ότι «πρέπει να αντιστραφούν οι όροι και εντός του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ότι  «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης».

Και σε παρεπόμενη ερώτηση για το τι θα κάνει η ίδια σε περίπτωση που τελικά επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελακης (αν θα παραμείνει στο κόμμα ή θα αποχωρήσει ακολουθώντας τον δρόμο πολλών άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ), προτίμησε να αντιστρέψει το ερώτημα λέγοντας:

«Αν χάσει ο κ.Κασσελάκης, θα μείνει; Αυτοί που τον υποστηρίζουν θα μείνουν;».

Οπως και να έχει, συμπλήρωσε, μιλώντας για τον εαυτό της, «πρόκειται για «δύσκολες απαντήσεις».

Για το αν θα είναι υποψήφιος ο Σωκράτης Φάμελλος και αν θα τον στηρίξει, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε επισημαίνοντας ότι «μπορεί να είναι παραπάνω από ένας υποψήφιοι». «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να είναι ένας υποψήφιος, χωρίς όμως να αποκλείεται και άλλος», έσπευσε να συμπληρώσει.

Αντίστοιχα και για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με τους πρώην «συντρόφους» της που βρισκονται σήμερα στη  Νέα Αριστερά, η βουλευτής Αρτας αρνήθηκε πως έχουν γίνει έστω και επαφες προς αυτή την κατεύθυνση: «Αυτή η συζήτηση ούτε έχει ξεκινήσει και είναι πολύ πρόχειρη», αρκέστηκε να πει.

Στο τέλος της συνέντευξή της, η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο επανέλαβε ότι αφενός «έχει επιλέξει να απέχει» και αφετέρου ότι «δεν πατρονάρει τις διαδικασίες».

Μοιράστηκε πάντως την προσωπική της -όπως διευκρίνισε- άποψη για τον σχηματισμό μίας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης στη χώρα, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία, όπως έιπε, θα μπορούσε να ήταν επικεφαλής ο Τσίπρας. Ξεκαθάρισε όμως εκ νέου ότι πρόκειται για δική της θέση και όχι του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...