409
Ο Παύλος Γερουλάνος ανάμεσα στον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, στην εκπομπή «Από τις Εξι» | YouTube/ERT

Γερουλάνος: Καλές οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά να έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη για τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 11:11
Ο Παύλος Γερουλάνος ανάμεσα στον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, στην εκπομπή «Από τις Εξι»
|YouTube/ERT

Γερουλάνος: Καλές οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά να έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη για τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 11:11

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση των απαραίτητων υπογραφών για την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στην ΕΡΤ1 για τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, τη στρατηγική του και το διακύβευμα.

Oσο περισσότεροι ψηφίσουν τόσο καλύτερη θα είναι η διαδικασία για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, είπε, εξηγώντας ότι η διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων ανοίγει τη συζήτηση και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και αυτό είναι πρωτίστως καλό για τη δημοκρατία.

«Θέλω να πιστεύω ότι η δική μου υποψηφιότητα δεν κανιβαλίζει την πολιτική και θεωρώ ότι στη διαδικασία αυτή πρέπει να επιμείνω να συζητήσουμε για το σήμερα και το αύριο της χώρας», είπε.

Για την ενδεχόμενη ευρύτερη συνεργασία προς τα αριστερά ή τα δεξιά της παράταξης, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής και ανέφερε ότι χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης από αυτό που ακολούθησαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, το οποίο να βασίζεται σε μια διευρυμένη παραγωγική βάση. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα ότι επενδύεται ένας πακτωλός χρημάτων σε μια μηχανή που έχει σπάσει.

Πρωτίστως, είπε ο κ. Γερουλάνος, πρέπει να έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την πρόταση θα συζητήσουμε. Να βεβαιωθούμε ότι πάμε προς την ίδια κατεύθυνση με τους συνομιλητές μας. Εθεσε μάλιστα το ρητορικό ερώτημα, ποιο κόμμα είναι διατεθειμένο να αφαιρέσει εξουσία από πάνω του και να την περάσει στην κοινωνία, εκεί που πραγματικά λογοδοτεί; Ποιο κόμμα εξουσίας θα παραδεχτεί ότι δεν ακολούθησε τον σωστό δρόμο; Σημείωσε, δε, ότι οι συγκυβερνήσεις στο παρελθόν δεν έγιναν με αυτούς τους όρους και για αυτό δεν πήγαν καλά.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την πολιτική και αναφερόμενος στο σύνθημα της καμπάνιας του –«Η αλλαγή είσαι εσύ»– εξήγησε ότι απευθύνεται στον πολίτη και ιδίως σε αυτούς που απογοητευμένοι έστρεψαν την πλάτη στην πολιτική.

Στο ερώτημα ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή κάτι άλλο, απάντησε ότι ένα όνομα στην αρχή της διαδικασίας δεν το αλλάζεις. Το κάνεις μόνο ως επιστέγασμα μιας πολιτικής διαδρομής. Μάλιστα, το εξειδίκευσε λέγοντας ότι πρώτα προσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες, ακολουθεί η δημιουργία καταστατικού, έπεται η εξόρμηση για την εξεύρεση όλων των στελεχών που για μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν στην αδράνεια. Αφού γίνουν αυτά με επιτυχία και αν χρειάζεται, αλλάζεις το όνομα, τόνισε ο κ. Γερουλάνος. Υποστήριξα το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι η αλλαγή του ονόματος στο ξεκίνημα θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες, διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του, απάντησε πως είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους της διαδικασίας την προεδρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News