236
Ο Ολαφ Σολτς σε πρόσφατες δηλώσεις του | REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Σολτς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 18:10
Ο Ολαφ Σολτς σε πρόσφατες δηλώσεις του
| REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Σολτς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 18:10

Αλλος ένας ευρωπαίος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στον γενικό πληθυσμό ως το βασικό όπλο για την καταπολέμηση της έξαρσης των μολύνσεων.

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς είπε ότι ήξερε «πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα», όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού.

Ο διάδοχος της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μεταξύ της Μέρκελ και των επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε η αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Στο τραπέζι βρίσκονται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα την επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τα μέλη του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο, η υγειονομική κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News