180
Ο Ολαφ Σολτς σε προεκλογική συγκέντρωση στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν | REUTERS/Fabian Bimmer

Γερμανία: Τρίτο κόμμα το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 16:48
Ο Ολαφ Σολτς σε προεκλογική συγκέντρωση στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν
|REUTERS/Fabian Bimmer

Γερμανία: Τρίτο κόμμα το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 16:48

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων τοπικών εκλογών στα κρατίδια του Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στις οποίες θριάμβευσε το CDU και έχασαν οι Σοσιαλδημοκράτες, αντικατοπτρίζει η νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτήν, το SPD καταποντίζεται στην τρίτη θέση, ενώ στους κερδισμένους συγκαταλέγονται η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) και οι Πράσινοι.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το «Trendbarometer», που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv, το CDU/CSU προηγείται με 28% (24% στις εκλογές του 2021) και ακολουθούν οι Πράσινοι με 23% (14% στις εκλογές).

Το SPD περιορίζεται στο 21% (25,7%), ενώ απώλειες καταγράφουν ακόμη το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 7% (11,5%) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 9% (10,3%). Η Αριστερά βρίσκεται ακόμη πιο μακριά από το εκλογικό μέτρο, με 4% (4,9%).

Στην απευθείας επιλογή καγκελάριου πάντως, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο Ολαφ Σολτς εξασφαλίζει την προτίμηση του 41% των ψηφοφόρων, ενώ ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς μόνο του 19%.

Επιπλέον, το 20% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται τους Πράσινους, το 13% το SPD και το 12% τη Χριστιανική Ενωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...