211
Eλληνες «γκασταρμπάιτερ» στο Ανόβερο ακούν ραδιόφωνο το 1967 | Getty Images / CreativeProtagon

Γερμανία: Κυκλοφορούν τα τραγούδια των ελλήνων «γκασταρμπάιτερ»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 19:10
Eλληνες «γκασταρμπάιτερ» στο Ανόβερο ακούν ραδιόφωνο το 1967
|Getty Images / CreativeProtagon

Γερμανία: Κυκλοφορούν τα τραγούδια των ελλήνων «γκασταρμπάιτερ»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 19:10

Αλμπουμ με τραγούδια που έχουν γράψει έλληνες «γκασταρμπάιτερ» θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία.

Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, η δισκογραφική εταιρία Trikont από το Μόναχο πρόκειται να κυκλοφορήσει τη συνέχεια, με τραγούδια των ανειδίκευτων εργατών που μετανάστευσαν στη Γερμανία από την Ελλάδα, από τις δεκαετίες 1960-1970, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Οπως σημειώνει η Deutsche Welle, ο πρώτος δίσκος, του 2014, είχε επικεντρωθεί στους τούρκους μετανάστες. Στον δεύτερο συμπεριλαμβάνονται τραγούδια από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «το ελληνικό ρεμπέτικο (γνωστό και ως «ελληνικό μπλουζ») έφερε στη Γερμανία συγκροτήματα όπως οι Prosechòs, οι Minotaurs και οι Rembetes. Στο δίσκο συμπεριλαμβάνεται, για παράδειγμα, το συγκινητικό τραγούδι «Protomaya» των Prosechòs, το οποίο έγραψε το συγκρότημα στη Φρανκφούρτη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για τη Γερμανική Ομοσπονδία Συνδικάτων, με αφορμή την Πρωτομαγιά. Και το συγκρότημα, το οποίο επανενώθηκε πριν από μερικά χρόνια, έχει πλέον ηχογραφήσει το τραγούδι μαζί με τον παραγωγό έθνικ-ντίσκο μουσικής, Σαντέλ, καθώς μέχρι τότε δεν είχε ηχογραφηθεί».

Το συγκρότημα Prosechòs, που συμμετέχει στο άλμπουμ – Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...