201
Αεροσκάφη της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: περισσότεροι επιβάτες προς και από την Ελλάδα μετά την Κυριακή 20 Ιουνίου | REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Γερμανία: Εκτός «περιοχής κινδύνου» για κορονοϊό η Ελλάδα από την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 21:33
Αεροσκάφη της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: περισσότεροι επιβάτες προς και από την Ελλάδα μετά την Κυριακή 20 Ιουνίου
|REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Γερμανία: Εκτός «περιοχής κινδύνου» για κορονοϊό η Ελλάδα από την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 21:33

Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορονοϊού, ανέφερε την Παρασκευή το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βορείου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και το Αγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο Κυριακή σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο.

Οποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

Ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ανακοίνωσε εξάλλου ότι τις επόμενες εβδομάδες η Γερμανία θα διαθέτει αρκετές ποσότητες εμβολίων για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας. Όπως διαβεβαίωσε, η αποτυχία της γερμανικής εταιρείας Curevac να αναπτύξει αποτελεσματικό εμβόλιο δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην καμπάνια του εμβολιασμού.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι η σημασία του εμβολιασμού σχετίζεται και με την εξάπλωση της πολύ πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δ του κορονοϊού, που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ινδία. Το ζήτημα δεν είναι αν, αλλά πότε και κάτω από ποιες συνθήκες η μετάλλαξη Δ θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού και στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News