213
Η πλατφόρμα της παιδικής πορνογραφίας λειτουργούσε στο Darknet | EPA/SASCHA STEINBACH

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 08:28
Η πλατφόρμα της παιδικής πορνογραφίας λειτουργούσε στο Darknet
|EPA/SASCHA STEINBACH

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 08:28

Ενα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο «σκοτεινό Ιντερνετ» (Darknet), με περισσότερα από 400.000 μέλη, εξάρθρωσε η γερμανική αστυνομία.

Η εξάρθρωση της πλατφόρμας «Boystown», η οποία υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα Απριλίου, αλλά ανακοινώθηκε τώρα. Λειτουργούσε σε ένα τμήμα του Διαδικτύου, η πρόσβαση του οποίου είναι δυνατή μόνο με ειδικό λογισμικό.

Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα ειδικής μονάδας της γερμανικής αστυνομίας υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αλλος ένας άνδρας, ο οποίος διαμένει στην Παραγουάη, αποτελεί αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται «εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Για τους τρεις από τους τέσσερις, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας. Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των πελατών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο τέταρτος Γερμανός, ένας 64χρονος, ήταν ένας από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας και είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...