295
Η Τέσα Γκάνσερερ (αριστερά) και η Νίκε Σλάβικ ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές | REUTERS /Andreas Gebert / Instagram/ Nyke Slawik

Γερμανία: Δύο διεμφυλικά άτομα εξελέγησαν για πρώτη φορά στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 16:38
Η Τέσα Γκάνσερερ (αριστερά) και η Νίκε Σλάβικ ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές
|REUTERS /Andreas Gebert / Instagram/ Nyke Slawik

Γερμανία: Δύο διεμφυλικά άτομα εξελέγησαν για πρώτη φορά στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 16:38

Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν Ιστορία στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, στη Γερμανία, καθώς, όπως υπογραμμίζει το Reuters, έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά άτομα που κέρδισαν έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νίκε Σλάβικ ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές, αυξάνοντας το ποσοστό του σε 14,8% από 8,9% που ήταν το 2017 και αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

«Πρόκειται για μια ιστορική νίκη για τους Πράσινους, αλλά και για το κίνημα χειραφέτησης των τρανσέξουαλ και για ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», δήλωσε η 44χρονη Γκάνσερερ στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία.

Στην κορυφή του καταλόγου προτεραιοτήτων της Γκάνσερερ, η οποία είχε εκλεγεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας το 2013, είναι να υπάρξει ευκολότερη διαδικασία για την επικύρωση της αλλαγής φύλου στις ταυτότητες.

Η Γκάνσερερ, η οποία έχει δύο γιους, επιθυμεί επίσης να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να επιτραπεί στις λεσβίες μητέρες να υιοθετούν παιδιά.

Παράλληλα. η 27χρονη Σλάβικ χαρακτήρισε απίστευτα τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς εξασφάλισε μια έδρα στο κοινοβούλιο, έχοντας κατέβει ως υποψήφια των Πρασίνων στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Είναι τρελό. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα, θα είμαι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ», αναφέρει η Σλάβικ σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η Σλάβικ τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου δράσης σε εθνικό επίπεδο κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, ενός νόμου περί αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας και βελτιώσεων στην ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Γερμανία το 1969 και οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκαν το 2017.

Ωστόσο, τα εγκλήματα μίσους κατά προσώπων ΛΟΑΤΚΙ αυξήθηκαν κατά 36% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία επισημαίνουν μια αυξητική τάση της ομοφοβίας στη γερμανική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...