282
Πολίτες στη Γερμανία περιμένουν στη σειρά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου) | John Macdougall/Pool via REUTERS

Γερμανία: Χωρίς μισθό οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τις ημέρες που μπαίνουν σε καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 14:24
Πολίτες στη Γερμανία περιμένουν στη σειρά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου)
|John Macdougall/Pool via REUTERS

Γερμανία: Χωρίς μισθό οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τις ημέρες που μπαίνουν σε καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 14:24

Την κατάργηση της αμειβόμενης αναρρωτικής άδειας για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί για τη λοίμωξη Covid-19, αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Bild, η οποία έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, από τις 11 Οκτωβρίου, αν κάποιος ανεμβολίαστος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, είτε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό είτε επειδή είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά από την εργασία του, όσο διάστημα παραμένει σε απομόνωση.

Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, αναφέρεται στο έγγραφο. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και σε άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική οδηγία για εμβολιασμό.

Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κορονοϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ερχεται το τέλος της πανδημίας;

Την ίδια στιγμή, το τέλος της πανδημίας, την ερχόμενη άνοιξη, προέβλεψε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, εκτιμώντας ότι τότε θα έχει επιτευχθεί και η ανοσία της αγέλης.

«Αν δεν υπάρχει κάποια νέα μετάλλαξη, έναντι της οποίας δεν θα προστατεύουν τα εμβόλια, κάτι που είναι πολύ απίθανο, τότε την άνοιξη θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο Σπαν στην Bild.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η ανοσία της αγέλης πάντα επιτυγχάνεται. Το θέμα είναι μόνο το πώς, μέσω εμβολιασμού ή νόσησης; Το εμβόλιο είναι οπωσδήποτε ο ασφαλέστερος δρόμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...