294
| INTIMEnews

Γεραπετρίτης στη Βουλή: Καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 11:35
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης στη Βουλή: Καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 11:35

«Καμία υποχώρηση – καμία κρυφή ατζέντα». Με τις λέξεις αυτές ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απέρριψε τις αιτιάσεις για τον εν εξελίξει ελληνοτουρκικο διάλογο που διατύπωνε σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας.

«Η θέση μας είναι σταθερή, διαφανής και σαφής. Βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ στο το αίτημα του κ. Στίγκα να συγκληθεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε «να ξέρουμε τι γίνεται», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, επανέλαβε ότι η ελληνική πολιτική είναι διαφανής, καθαρή, στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, υποστηρίζει τα εθνικά δίκαια και «κρινόμαστε ενώπιον του κοινοβουλίου στο οποίο δεσμεύομαι ότι θα έχω τακτική περιοδική παρουσία για την ενημέρωση του σώματος».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών πάντως, επέμεινε και αναφερόμενος στις διεξαχθείσες ενημερώσεις του Σώματος από τον υπουργό Εξωτερικών, σχολίασε πως  «όση καλή διάθεση και να έχετε, δεν μας πείθουν ότι κάτι δεν συμβαίνει». Πρέπει να γίνει συμβούλιο αρχηγών, και «εάν είναι να αποφασίσουμε κάτι, να γίνει ένα δημοψήφισμα», υποστήριξε μεταξύ άλλων. «Η Τουρκία -είπε- είναι ένα κράτος που θέλει να αρπάξει τα πάντα. Βλέπουμε το Ισραήλ, ένα πύραυλο να του πετάξουν, απαντά με 100. Δεν είπα να κάνουμε πόλεμο αλλά πρέπει να έχουμε σθεναρή στάση απέναντι στην Τουρκία».

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε τέλος και στις αναφορές του κ. Στίγκα για τις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία: «Σοβαρό κράτος δεν είναι εκείνο το οποίο χρησιμοποιεί βερμπαλισμούς, ούτε είναι εκείνο το οποίο στηρίζεται μόνο σε επιθετική ρητορική. Σοβαρό είναι το κράτος το οποίο δημιουργεί ισχυρά διπλωματικά ερείσματα, δημιουργεί διπλωματικές συμμαχίες οι οποίες είναι ικανές να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ευημερία της χώρας, και που στηρίζεται σε εξωτερική πολιτική αρχών και όχι συγκυριακή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...