307
Ο υπουργός Επικρατείας στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100.3 τη Δευτέρα | Youtube/ ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης περί συναίνεσης: Αντιπαρατίθεται ο πόλος της λογικής με του αλόγου

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 09:38
Ο υπουργός Επικρατείας στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100.3 τη Δευτέρα
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης περί συναίνεσης: Αντιπαρατίθεται ο πόλος της λογικής με του αλόγου

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 09:38

Για τα περιθώρια εξεύρεσης πολιτικής συναίνεσης  ρωτήθηκε εκ νέου τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ίδιο να εκτιμά ότι σήμερα δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη χώρα, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, δημιουργούνται δύο πόλοι, της λογικής που εκφράζει ο Πρωθυπουργός, και του αλόγου που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των επόμενων γενεών. Γιατί η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λόγο, και σήμερα -τόνισε- δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας»

Πιάνοντας το νήμα των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο υπουργός Επικρατείας θέλησε να επαναλάβει πως «ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση έναν λόγο δικαιοσύνης». Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους και μάλιστα με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος.

Οσον αφορά την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιουσίες που λιμνάζουν και τις οποίες δεν μπορούσαν να τους μεταβιβάσουν οι γονείς τους.

Αλλά και για την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι θα αφορά όλες τις εταιρείες ενέργειας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι με την εν λόγω παρέμβαση ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στους λογαριασμούς.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε το εξαιρετικά υψηλό τίμημα (εδώ), χωρίς μάλιστα να δοθεί το μάνατζμεντ της επιχείρησης, καθώς όπως υπογράμμισε, ο ΔΕΔΔΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε για 2,15 δισ. ευρώ, όταν συνολικά η ΔΕΗ αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...