437
Ο υπουργός Επικρατείας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης | YouTube

Γεραπετρίτης: Καμία διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη για τις μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 10:42
Ο υπουργός Επικρατείας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης
|YouTube

Γεραπετρίτης: Καμία διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη για τις μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 10:42

Τα περί διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη όσον αφορά την ελευθερία μετακινήσεων (υπερτοπικών και όχι μόνο) απέρριψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας την Πέμπτη στον ΑΝΤ1.

«Η κατάσταση πηγαίνει καλά, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, είμαστε ακόμα στην πανδημία, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για ένα διάστημα ακόμα, αυτήν τη λειτουργία έχουν τα SMS και το ωράριο, να υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προσέχουμε», ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Γεραπετρίτης.

»Με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα απελευθερωθούμε από το SMS», βρισκόμαστε όμως ακόμη «στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των SMS», δήλωσε, για να συμπληρώσει σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις ότι το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες και «δεν θα υπάρχει διάκριση με βάση τον εμβολιασμό».

Απάντηση σε Τσίπρα για τις πατέντες

Στη συνέντευξή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε και σε όσα είπε (εδώ) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα της άρσης των πατεντών

«Εκείνος που έθεσε το ζήτημα της άρσης των δικαιωμάτων της πατέντας», υποστήριξε, «ήταν ο Πρωθυπουργός, με δηλώσεις του στη FAZ, τις οποίες επανάλαβε τον Απρίλιο και άλλες φορές».

«Οσον αφορά τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε πει ότι ήταν αδύνατη η άρση, αλλά η παραγωγή του εμβολίου στη χώρα», διευκρίνισε, «κάτι που είναι αδύνατο από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Χρειάζονται υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που δεν υπάρχουν».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός επανέλαβε ότι οι κατάκοιτοι πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, θα δεχθούν επισκέψεις για τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Jonhson & Jonhson, ενώ χαρακτήρισε «εντελώς αδύνατο» να υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, λόγω της μορφολογίας της.

Για τα νησιά, τόνισε, «υπάρχει ειδική μέριμνα, ώστε να έχουμε οριζόντιο εμβολιασμό».

Ειδική ρύθμιση για εργαζόμενους με παιδιά σε σταθμούς

Αναφερόμενος εξάλλου στην απόφαση να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έκανε λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής», προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».

«Θα υπάρξει ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και παράλληλα παρέπεμψε σε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία (σήμερα και αύριο Παρασκευή).

Σε κάθε περίπτωση, είπε, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».

Για την πλήρη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα, ο κ. Γεραπετρίτης αρκέστηκε να πει ότι «πηγαίνουμε βήμα-βήμα» και εξήγησε ότι «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά.

«Σε πρώτη φάση, η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση», εκτίμησε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...