155
Σαφείς οι όροι που θα επιτρέψουν μία νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης για τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν: Καλό να μιλούν οι γείτονες, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 10:37
Σαφείς οι όροι που θα επιτρέψουν μία νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης για τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν: Καλό να μιλούν οι γείτονες, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 10:37

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (εδώ), στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Θέση της ελληνικής πολιτείας είναι ότι οι ηγέτες γειτονικών κρατών οφείλουν να μιλούν, ωστόσο πρέπει να ικανοποιούνται ορισμένα αναγκαία προαπαιτούμενα, απάντησε με νόημα και συγκεκριμένα είπε ότι χρειάζεται μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, αποχή από ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα και πάνω από όλα να έχει εδραιωθεί και μια σαφής ατζέντα για τα εκκρεμή ζητήματα που στην περίπτωση Ελλάδας – Τουρκίας αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες.

Το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, η Τουρκία έχει επιλέξει μια ιδιαιτέρως επεκτατική πολιτική, καθώς εγκαθίσταται σε περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα όπως η Λιβύη, Συρία και τώρα η Παλαιστίνη.

Η πολιτική αυτή, ωστόσο, δεν έχει αποδώσει, ούτε ισχυροποίησε την Τουρκία, εκτίμησε, αντιθέτως, είπε, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα αντισυσπείρωσης στη χώρα και ενίσχυσε τις ελληνικές θέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...