253
Ο υπουργός Επικρατείας στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΙ 100,3» | YouTube/ΣΚΑΙ

Γεραπετρίτης: Δεν αποκλείεται αιφνιδιαστικό lockdown τύπου Mαρτίου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 10:54
Ο υπουργός Επικρατείας στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΙ 100,3»
|YouTube/ΣΚΑΙ

Γεραπετρίτης: Δεν αποκλείεται αιφνιδιαστικό lockdown τύπου Mαρτίου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 10:54

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα σκληρού lockdown, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε, εάν είναι αναγκαίο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ 100,3».

Οσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού και αψήφησης των μέτρων την ημέρα των Θεοφανίων, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο».

Είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, θέλησε να σημειώσει, επισημαίνοντας ότι μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και ότι έχουν διαρκή επικοινωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ότι οι ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας είναι διακριτοί, ενώ χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο Πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

Οσον αφορά εξάλλου τα σχολεία, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή των ειδικών έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος (με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να προηγείται) ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός (click away και όχι click in shop), από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο, όπως σημείωσε, είναι κάτι που θα το κρίνει η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...