806
Η Φώφη Γεννηματά λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της κοινής συνεδρίασης ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ | George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά στους βουλευτές: «Εχω επίγνωση της αγωνίας σας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 19:07
Η Φώφη Γεννηματά λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της κοινής συνεδρίασης ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ
|George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά στους βουλευτές: «Εχω επίγνωση της αγωνίας σας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 19:07

Ηταν το πρώτο δύσκολο ραντεβού. Η Φώφη Γεννηματά συνάντησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής στο «Caravel», για πρώτη φορά μετά την κρίση που ξέσπασε με την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ηταν όλοι παρόντες –ή σχεδόν όλοι, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής που πρώτευσε στις κάλπες της 26ης Μαΐου και ήταν δεύτερος πίσω από την κυρία Γεννηματά στις εκλογές του ’17 για την αρχηγία του νέου τότε φορέα της Κεντροαριστεράς, απουσίαζε. Είχε ειδοποιήσει και το είχε κάνει πριν το Σάββατο όταν και επήλθε η ρήξη με τον κ. Βενιζέλο.

Η κυρία Γεννηματά επιχείρησε να καθησυχάσει τους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής μετά την αποπομπή του κ. Βενιζέλου, και είπε ότι έχει επίγνωση της αγωνίας τους.

Στην εισήγησή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι η επιλογή της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας –επικεφαλής ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και δεύτερος ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης– σηματοδοτεί ότι «ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες».

Υποστήριξε δε, ότι «η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν ποτέ δική μου επιλογή», για να προσθέσει: «Εχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε στα στελέχη της πως «έχω επίγνωση της αγωνίας» και διαβεβαίωσε ότι «θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αξιοποιήσουμε το σύνολο του δυναμικού, θα προχωρήσουμε με ενότητα. Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα» συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι «η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» και τους ζήτησε: «Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα, δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο».

Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη (δεξιά), ενώ αριστερά κάθεται ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης (George Vitsaras / SOOC)

Κατά τα άλλα, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη» και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά. «Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο».

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης (George Vitsaras / SOOC)
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης (George Vitsaras / SOOC)
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο. Ηταν ευδιάθετος (George Vitsaras / SOOC)

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είπε πως «μετά από άλλη μία  άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης εθνικών εκλογών που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η δεύτερη δύναμη στον χώρο» ανέφερε, παραπέμποντας στο γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής έβαψε «πράσινη» την Περιφέρεια Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη ενώ παράλληλα εξέλεξε 87 δημάρχους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά.

Ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης σκεπτικός (SOOC)

Η κυρία Γεννηματά έκανε και μια πρώτη απόπειρα να θέσει τον πήχη των εθνικών εκλογών: «Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά είπε: «Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς» και «φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε».

Μάλιστα, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη Δεξιά!».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...