224
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεννηματά: Ο ιός δεν κάνει διακοπές – Να εφαρμοστούν τα μέτρα στις τουριστικές περιοχές

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 10:52
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεννηματά: Ο ιός δεν κάνει διακοπές – Να εφαρμοστούν τα μέτρα στις τουριστικές περιοχές

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 10:52

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές και την απαίτησή της για άμεση απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Χαρδαλιά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας αντίστοιχα, η Φώφη Γεννηματά πέρασε σε ένα νέο (και ταυτόχρονα παλαιό) κεφάλαιο αντιπολιτευτικής κριτικής, αυτό της πανδημίας της Covid-19.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα, γιατί «ο ιός δεν κάνει διακοπές».

Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι η απειλή της Covid-19 «μεγαλώνει, όπως προκύπτει από τα στοιχεία όλων αυτών των ημερών. Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει τώρα, πριν αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις του περσινού φθινοπώρου».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε λέγοντας ότι «το βάρος πρέπει να δοθεί στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, που έχει μειωθεί σημαντικά. Στοχευμένη ενημερωτική εκστρατεία, ειδικά στις τουριστικές περιοχές και δυνατότητα εμβολιασμών επιτόπου. Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σπίτια ανθρώπων που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και σε ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές. Αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και των μέτρων στις τουριστικές περιοχές. Εφαρμογή των νόμων για τις μονάδες υγείας και τις κοινωνικές δομές».

«Το πιο σημαντικό, όμως, θέμα είναι η προετοιμασία και οργάνωση του ΕΣΥ, που πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Μέτρα τώρα. Ο ιός δεν κάνει διακοπές», κατέληξε με νόημα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...