280
Τον οδηγό του φορτηγού ανέσυρε ελικόπτερο | Stian Lysberg Solum/NTB via REUTERS

Γέφυρα στη Νορβηγία κατέρρευσε την ώρα που τη διέσχιζαν αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 17:08
Τον οδηγό του φορτηγού ανέσυρε ελικόπτερο
|Stian Lysberg Solum/NTB via REUTERS

Γέφυρα στη Νορβηγία κατέρρευσε την ώρα που τη διέσχιζαν αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 17:08

Μία οδογέφυρα που περνά πάνω από το ποτάμι Gudbrandsdalslaagen, στη νότια Νορβηγία, κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα αυτοκίνητο και να ακινητοποιηθεί ένα φορτηγό σε ένα τμήμα της που έμεινε έξω από το νερό.

Η αιτία της κατάρρευσης της γέφυρας δεν έγινε άμεσα γνωστή, ωστόσο το συμβάν έλαβε χώρα καθώς τα δύο οχήματα διέρχονταν από αυτή. Οι οδηγοί διασώθηκαν και είναι καλά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Associated Press, στην επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε βοήθησε ελικόπτερο, το οποίο ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το περιστατικό έκαναν τον γύρο του διαδικτύου:

Τοπικοί αξιωματούχοι μίλησαν για «ολοσχερή καταστροφή» της γέφυρας, η οποία «είναι αρκετά νέα». Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων, η οποία συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen με το χωριό Τρέτεν, εγκαινιάσατηκε το 2012.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η γέφυρα ελέγχθηκε για την ασφάλειά της μόλις το 2021, γεγονός που εγείρει ανησυχία στα μέλη της. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να εμπιστευόμαστε ότι οι γέφυρες είναι ασφαλείς για οδήγηση», ανέφερε.

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για το συμβάν.

Μια παρόμοια γέφυρα, σε κοντινή απόσταση με την παραπάνω και κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό –πλαστικοποιημένη ξυλεία–, κατέρρευσε το 2016. Ο οδηγός ενός φορτηγού που τη διέσχιζε την ώρα της κατάρρευσης τραυματίστηκε ελαφρά.

Μετά από αυτό το περιστατικό 11 γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Τρέτεν, έκλεισαν προσωρινά από τον κυβερνητικό φορέα που είναι υπεύθυνος για τις υποδομές της χώρας. Σε αναφορά της για το συμβάν του 2016 η υπηρεσία είχε επισημάνει ότι αιτία της κατάρρευσης της γέφυρας είχε αποτελέσει «ένας ελαττωματικός σύνδεσμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...