220
| REUTERS/Hannibal Hanschke

Gazprom: Κλείνει για τρεις ημέρες ο Nord Stream 1

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 19:54
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Gazprom: Κλείνει για τρεις ημέρες ο Nord Stream 1

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 19:54

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, o οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, θα διακόψει την λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, θα ξαναρχίσουν οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, αναφέρεται στη δήλωση του ενεργειακού κολοσσού.

Η ανακοίνωση της Gazprom, η οποία αναμένεται να προκαλέσει διακυμάνσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, ήρθε λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση της εταιρείας ότι οι ευρωπαϊκές τιμές του αερίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά επιπλέον 60% για να ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι εξαγωγές και η παραγωγή της συνεχίζουν να μειώνονται εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

Η ροή του φυσικού αερίου από την Ρωσία μειώθηκε φέτος, μετά το κλείσιμο του ενός αγωγού από το Κίεβο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και μετά την διένεξη που προκλήθηκε σχετικά με τμήματα του εξοπλισμού των αγωγού Nord Stream 1, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Οι ευρωπαϊκές τιμές spot έχουν φθάσει τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, εάν παραμείνει η τάση αυτή, οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα», πρροειδοποίησε την Τρίτη η Gazprom.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...