344
Οι έξι όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στη Γάζα | Times of Israel

Γάζα: Τις σορούς έξι ομήρων ανέκτησε το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:44
Οι έξι όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στη Γάζα
|Times of Israel

Γάζα: Τις σορούς έξι ομήρων ανέκτησε το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 11:44

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι ανέκτησε τις σορούς έξι νεκρών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια κοινής επιχείρησης που πραγματοποίησε τη νύχτα με την υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού (Σιν Μπετ).

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για τις σορούς των Αλεξ Ντάνσιγκ, Χαΐμ Πέρι, Γιαγκέβ Μπούχσταμπ, Γιοράμ Μέτζερ, Ναντάβ Πόπλγουελ, τον θάνατο των οποίων είχε ήδη ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες, όπως και για τη σορό του Αβραάμ Μούντερ, όλοι τους ηλικίας 35-80 ετών.

Ο θάνατός τους είχε επιβεβαιωθεί από τον ισραηλινό στρατό μέσα στο καλοκαίρι, εκτός από του Μούντερ, ο οποίος θεωρούνταν ζωντανός.

Ολοι τους είχαν απαχθεί από τα κιμπούτς Νιρ Οζ και Νιρίμ, κατά τη βάρβαρη επίθεση των παλαιστινίων τρομοκρατών.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε τούνελ στη Χαν Γιουνίς, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν οι Ισραηλινοί βάσει των οποίων ξεκίνησαν νέα επιχείρηση στην πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις IDF, οι όμηροι σκοτώθηκαν στις αρχές του 2024, στη Χαν Γουνίς, 4-5 μήνες μετά την απαγωγή τους από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση. Ο στρατός διερευνά τις συνθήκες θανάτου τους.

Το κιμπούτς Νιρ Οζ, στο οποίο είχαν επιτεθεί τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του Μούντερ, ενός 79χρονου κατοίκου του που είχε απαχθεί και κρατούνταν όμηρος στη Γάζα, έπειτα από από 10 μήνες πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοινώνει με μεγάλη λύπη του τον φόνο του Αβραάμ Μούντερ, 79 ετών, ενώ τελούσε σε ομηρεία έπειτα από μήνες σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κοινότητας.

Μια πρώην όμηρος είχε δηλώσει στο AFP ότι οι έξι άνδρες κρατούνταν μαζί σε σήραγγα μετά την απαγωγή τους από τη Χαμάς.

«Ο Νετανιάχου διάλεξε να θυσιάσει τους ομήρους. Το κάρμα θα τον κρίνει και θα πληρώσει για αυτό», δήλωσε οργισμένος ο γιος του Αλεξ Ντάνσιγκ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, πλέον εκτιμάται ότι 105 όμηροι παραμένουν στη Γάζα, από τους οποίους οι 34 είναι επιβεβαιωμένα νεκροί.

Την 7η Οκτωβρίου, οι Παλαιστίνιοι είχαν απαγάγει 251 Ισραηλινούς και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων. Οι 109 απελευθερώθηκαν κατόπιν συμφωνίας με τη Χαμάς, οι επτά από τον ισραηλινό στρατό, ενώ 30 έχουν επιστραφεί νεκροί στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...