352
Ισραηλινοί στρατιώτες δέχονται πυρ από τρομοκράτες μέσα στον πρυσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τους IDF | Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Γάζα: Σκοτώθηκε ένας όμηρος στα χέρια της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 10:24
Ισραηλινοί στρατιώτες δέχονται πυρ από τρομοκράτες μέσα στον πρυσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τους IDF
|Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Γάζα: Σκοτώθηκε ένας όμηρος στα χέρια της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 10:24

Ενας 25χρονος ισραηλινός πολίτης, όμηρος της Χαμάς, σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα ενώ κρατείτο στον παλαιστινιακό θύλακα,

Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν το κιμπούτς Μπεέρι όπου ζούσε και οργάνωση των οικογενειών των ομήρων. Τον είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες οι τρομοκράτες, δίνοντας βίντεο στη δημοσιότητα, στο οποίο ισχυρίζονταν ότι φαινόταν το πτώμα του ομήρου, που ψευδώς ανέφεραν ως στρατιώτη.

«Με βαθιά θλίψη και ραγισμένη καρδιά ανακοινώνουμε τον φόνο του Σαχάρ Μπαρούχ (25 ετών), που είχαν απαγάγει από το σπίτι του οι τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του κιμπούτς και του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γιαγιά του και αδελφός του δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες μπροστά του, την ημέρα της επίθεσης.

Την Παρασκευή, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ– έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε το πτώμα του ομήρου, υποστηρίζοντας πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού η οποία απέτυχε.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκαρί ανέφερε την ίδια ημέρα πως δυο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά σε επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων, στην οποία «δεν διασώσαμε κανέναν όμηρο».

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ακόμη 138 από τους περίπου 240 ομήρους που απήγαγαν παλαιστίνιοι τρομοκράτες την 7η Οκτωβρίου, όμως ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε πως έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους των 18 από αυτούς.

Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες τους θανάτους πέντε υπαξιωματικών του, διευκρινίζοντας πως οι τέσσερις σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο λοχίας Μαόρ Κόεν Αϊζενκοτ, 19 ετών, τον ανιψιό —γιο της αδελφής— του Γκάντι Αϊζενκοτ, πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου, σήμερα μέλους της κυβέρνησης πολέμου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την Πέμπτη είχε σκοτωθεί ο γιος του, αρχιλοχίας Γκαλ Μέιρ Αϊζενκοτ, 25 ετών, στη Γάζα την Πέμπτη. Κηδεύτηκε την Παρασκευή παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών του Ισραήλ.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα είναι 97.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...