587
Καρέ από το βίντεο με την 21χρονη Μία Σεμ που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς | YouTube

Γάζα: Σε βίντεο της Χαμάς μία όμηρος εκλιπαρεί να τη φέρουν πίσω στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 11:36
Καρέ από το βίντεο με την 21χρονη Μία Σεμ που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς
|YouTube

Γάζα: Σε βίντεο της Χαμάς μία όμηρος εκλιπαρεί να τη φέρουν πίσω στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 11:36

Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα βίντεο με μία από τις ομήρους που απήγαγε στη διάρκεια της θηριωδίας των μελών της στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, που στοίχισε την ζωή σε 1.400 αμάχους.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, οι ισραηλινοί και υπήκοοι άλλων χωρών που απήχθησαν από τους τρομοκράτες το «Μαύρο Σάββατο», φτάνουν τους 199, ενώ σύμφωνα με τη Χαμάς είναι περισσότεροι.

Στο βίντεο η νεαρή γυναίκα φαίνεται να έχει τραυματιστεί στο χέρι και ένα μέλος ιατρικού προσωπικού, το πρόσωπο του οποίου δεν φαίνεται, περιποιείται το τραύμα της.

Η γυναίκα δηλώνει ότι είναι η 21χρονη Μία Σεμ, μία Γαλλοϊσραηλινή που απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ στην έρημο, και ζητεί να επιστρέψει στην οικογένειά της το ταχύτερο δυνατό.

Εκπρόσωπος της οικογένειάς της, η οποία βρισκόταν μεταξύ ομάδας γαλλικών οικογενειών που απηύθυναν έκκληση την περασμένη εβδομάδα στον Εμανουέλ Μακρόν να βοηθήσει να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς τους, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται γι’ αυτήν.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την οικογένεια της Σεμ και καταδικάζει τη Χαμάς ως δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που επίσης έχουν κάνει εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι χρησιμοποιεί «όλες τις πληροφορίες και τα επιχειρησιακά μέτρα» για την επιστροφή αυτών που κρατούνται.

«Στο βίντεο, η Χαμάς προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μια ανθρώπινη οργάνωση, ενώ ευθύνεται για τον φόνο και την απαγωγή μωρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων», τονίζει.

Η μητέρα και ο αδελφός της Μία Σεμ έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, την Τρίτη – REUTERS/Ronen Zvulun

Νωρίτερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, είχε ανακοινώσει ότι οι μη Ισραηλινοί απαχθέντες την 7η Οκτωβρίου είναι «φιλοξενούμενοι», οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Μακρόν: «Μία σκηνοθετημένη αθλιότητα»

Ο Εμανουέλ Μακρόν είδε το βίντεο και καταδίκασε «την αθλιότητα που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», ανέφερε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μία Σεμ.

Εκκληση της μητέρας της

Η μητέρα της Μία Σεμ ικέτευσε την Τρίτη «τους ηγέτες του κόσμου» για την απελευθέρωση της κόρης της.

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε η μητέρα της Μία, η Κερέν Σεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Η Κερέν Σεμ σημείωσε, σχετικά με το βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς ότι το είδε «την ίδια ώρα με τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή με την κυβέρνηση» του Ισραήλ.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι μια εισβολή», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, «αλλά μόνον την κόρη μου. Ξέρω ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Μέχρι τότε «δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Υπήρχε μια φήμη ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε. Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει. Ανησυχώ πολύ γι’αυτήν», συνέχισε.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σκέφτομαι ότι θα τους φροντίζουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...