207
Παλαιστίνιοι φεύγουν από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλία, στη βόρεια Γάζα, μετά από εντολή του ισραηλινού στρατού, την Τρίτη | REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Γάζα: Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί από «φίλια πυρά»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 10:33
Παλαιστίνιοι φεύγουν από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλία, στη βόρεια Γάζα, μετά από εντολή του ισραηλινού στρατού, την Τρίτη
|REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Γάζα: Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί από «φίλια πυρά»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 10:33

Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από φίλια πυρά στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Οπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, πρόκειται για τέσσερις κληρωτούς αλεξιπτωτιστές και τον επικεφαλής της μονάδας τους, που σκοτώθηκαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, ένα άρμα μάχης της μονάδας τεθωρακισμένων που επιχειρούσε στο πλευρό αλεξιπτωτιστών στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια, έριξε δύο οβίδες εναντίον του κτιρίου στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι στρατιώτες το βράδυ της Τετάρτης.

Από τα πυρά επλήγησαν 12 στρατιώτες, από τους οποίους πέντε σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα του στρατού, «οι στρατιώτες στα τεθωρακισμένα (…) είδαν την κάνη ενός όπλου να βγαίνει από ένα παράθυρο του κτιρίου» και «πυροβόλησαν εναντίον του κτηρίου».

Σύμφωνα με την έρευνα, το προσωπικό των τεθωρακισμένων είχε ενημερωθεί λίγες ώρες νωρίτερα για την παρουσία ισραηλινών στρατιωτών στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, επιβεβαίωσε χθες ότι ξέσπασαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζαμπαλία, όπου και ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «έντονες» μάχες, προσθέτοντας ότι σκότωσε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών».

Ο στρατός του Ισραήλ επιχειρεί εκ νέου σε κάποιες περιοχές του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, από τις οποίες είχε αποσυρθεί, με στόχο να εμποδίσει την Χαμάς να ανασυνταχθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...