396
Ο 52χρονος μουσουλμάνος Καϊντ Φαρχάν Αλ-Καντί με συγγενή του και έναν εβραίο γιατρό στο ισραηλινό νοσοκομείο | Twitter

Γάζα: Εναν 52χρονο όμηρο διέσωσαν οι Ισραηλινοί – τον έκρυβαν σε τούνελ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 15:58
Ο 52χρονος μουσουλμάνος Καϊντ Φαρχάν Αλ-Καντί με συγγενή του και έναν εβραίο γιατρό στο ισραηλινό νοσοκομείο
|Twitter

Γάζα: Εναν 52χρονο όμηρο διέσωσαν οι Ισραηλινοί – τον έκρυβαν σε τούνελ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2024, 15:58

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι εντόπισε σε σήραγγα στη νότια Γάζα και έφερε πίσω στο Ισραήλ, τον 52χρονο όμηρο, Καϊντ Φαρχάν Αλ-Καντί, που είχε απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο 52χρονος βεδουίνος απήχθη από το χωριό Μιβταχίμ, κοντά στην πόλη Ραχάτ, στο νότιο ισραήλ. Ο Αλ-Καντί εργαζόταν ως φύλακας σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας στο κιμπούτς Μαγκέν.

Ο όμηρος βρέθηκε μέσα σε μια σήραγγα από κομάντος της επίλεκτης μονάδας Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Νότιας Διοίκησης των IDF, της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ και της 162ης Μεραρχίας των IDF.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται σε νοσοκομείο του Ισραήλ για πρόσθετες εξετάσεις.

Οι IDF λένε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν μπορούν να δημοσιευθούν σε αυτό το στάδιο «λόγω ζητημάτων ασφαλείας των ομήρων μας, των δυνάμεών μας και του κράτους».

Ο στρατός περιγράφει την επιχείρηση διάσωσης ως «πολύπλοκη».

Μόλις η διάσωση επιβεβαιώθηκε, ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από ένα ελικόπτερο που προσγειωνόταν σε ένα νοσοκομείο, την ώρα που το ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρα περίμεναν για να παραλάβουν τον Αλκάντι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ χαιρέτισε «την επιτυχημένη διάσωση» και χαρακτήρισε την απελευθέρωσή του μια «στιγμή χαράς για το ισραηλινό κράτος και την ισραηλινή κοινωνία», όπως αναφέρθηκε σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

Πόσοι απομένουν

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι 104 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των 34 νεκρών ομήρων, που έχουν επιβεβαιωθεί από τις IDF.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 ομήρους κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες νωρίτερα.

Οκτώ όμηροι έχουν διασωθεί από τα στρατεύματα ζωντανοί, ενώ έχουν επίσης ανακτηθεί οι σοροί 30 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο στρατιωτών των IDF που σκοτώθηκαν το 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...