547
Η Αγκάμ Μπέργκερ χαιρετά από την εξέδρα, περιτριγυρισμένη από τους τρομοκράτες της Χαμάς | REUTERS/Mahmoud Issa

Γάζα: Απελευθερώθηκε μία ακόμα ισραηλινή στρατιωτικός – νέο σόου της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2025, 11:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/1/2025 15:00
Η Αγκάμ Μπέργκερ χαιρετά από την εξέδρα, περιτριγυρισμένη από τους τρομοκράτες της Χαμάς
|REUTERS/Mahmoud Issa

Γάζα: Απελευθερώθηκε μία ακόμα ισραηλινή στρατιωτικός – νέο σόου της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2025, 11:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/1/2025 15:00

Σε ένα ακόμα σόου της Χαμάς, η ισραηλινή στρατιώτης Αγκάμ Μπέργκερ, που κρατείτο όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας, παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης από την τρομοκρατική οργάνωση στον Ερυθρό Σταυρό στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Η 20χρονη Μπέργκερ είναι η πρώτη από τους τρεις ισραηλινούς ομήρους που απήχθησαν στη διάρκεια της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου του 2023 και αναμένεται να απελευθερωθούν την Πέμπτη, έπειτα από 482 ημέρες σε αιχμαλωσία.

Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα απελευθέρωνε 110 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και καταδικασμένους σε ισόβια για τρομοκρατικές επιθέσεις, στις οποίες σκοτώθηκαν Ισραηλινοί, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας.

Λόγω όμως των χαοτικών σκηνών που εκτυλίχθηκαν αργότερα στη Χαν Γιουνίς, κατά την απελευθέρωση επτά ομήρων, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συγγενείς και φίλοι της Αγκάμ Μπέργκερ πανηγυρίζουν τη στιγμή που η ισραηλινή όμηρος χαιρετά από την εξέδρα της Χαμάς – REUTERS/Tomer Appelbaum

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε την Μπέργκερ στη Γάζα και την παρέδωσε στον ισραηλινό στρατό (IDF) ο οποίος την μετέφερε στο Ισραήλ για τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις.

Ενοπλοι τρομοκράτες μετέφεραν σε μία εξέδρα την Μπέργκερ, από όπου χαιρέτησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Τα αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού καταφθάνουν στο σημείο παράδοσης της ομήρου, στην Τζαμπάλια – REUTERS/Mahmoud Issa

Η Μπέργκερ φορούσε μία στρατιωτική στολή που έμοιαζε με των IDF, όπως ακριβώς και οι τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί που είχαν απελευθερωθεί το Σάββατο.

Η επόμενη απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απελευθερωθεί εκτάκτως ένας αμερικανοϊσραηλινός όμηρος σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πλατεία των Ομήρων στο Τελ Αβίβ.

Τα ευχαριστήρια της οικογένειας

Η οικογένεια της Αγκάμ Μπέργκερ ευχαρίστησε «τις δυνάμεις ασφαλείας και τον λαό του Ισραήλ για την υποστήριξή τους και τις προσευχές τους».

«Χάρη στον Θεό, ήρθε αυτή η στιγμή και η Αγκάμ, η ηρωίδα μας, μας παραδόθηκε έπειτα από 482 ημέρες στα χέρια του εχθρού», αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της.

Η Αγκάμ Μπέργκερ στην αγκαλιά των γονέων της μετά από 482 ημέρες αιχμαλωσίας – Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

«Η Αγκάμ και η οικογένειά μας μπορεί τώρα να αρχίσει τη διαδικασία της επούλωσης, αλλά αυτή δεν θα τελειώσει έως ότου όλοι οι όμηροι επιστρέψουν στα σπίτια τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...